Staigaus atlydžio metu bendrovės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai neskaičiuoja darbo valandų | KaunoDiena.lt

STAIGAUS ATLYDŽIO METU BENDROVĖS „KLAIPĖDOS VANDUO“ DARBUOTOJAI NESKAIČIUOJA DARBO VALANDŲ

  • 0

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ informuoja – dėl gausių kritulių ir itin staigaus polaidžio galimi teritorijų užpylimai. Kaip skelbia hidrometeorologijos tarnyba, vandens lygis Danės upėje gerokai padidėjęs. Vasario 8 dieną vandens lygis buvo pakilęs netoli stichinės ribos – iki 2,70 metrų, kai stichiniu vandens lygiu yra laikomas 2,80 m., o maksimali riba – 2,36 m. 

Vasario 10 dieną vandens lygis krenta, tačiau ne taip sparčiai kaip norėtųsi. Dumpių nuotekų valykla dirba padidintomis pajėgomis, įprastai per mėnesį išvaloma apie 1 milijonas kubinių metrų nuotekų, sausio mėnesį, o ypač paskutinę savaitę, išvalomų nuotekų skaičius išaugo dvigubai – iki 2 milijonų kubinių metrų. Tam įtakos turėjo staiga nutirpęs sniegas, naktimis krentantis lietus, dalis lietaus vandens patenka į buitinių nuotekų tinklus ir slėgine linija atkeliauja į Dumpių nuotekų valyklą. Nemažai dėl to problemų kyla Klaipėdos rajone.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ eksploatuojami buitinių nuotekų tinklai ir siurblinės dėl polaidžio užtvindomi labai dideliu kiekiu gruntinio ir paviršinio vandens, o gyventojams dėl to kyla problemų išleisti buitines nuotekas iš namų. Siurbliai, pumpuojantys buitines nuotekas iš Klaipėdos rajono gyvenviečių į Dumpių nuotekų valyklą, dirba maksimaliomis pajėgomis. Siekiant mažinti nepatogumus gyventojams, dalis nuotekų iš tinklų ir siurblinių išvežamos ir hidrodinaminėmis mašinomis. Per parą iš Klaipėdos rajono siurblinių ir tinklų papildomai išvežama po kelis šimtus kubinių metrų nuotekų.

Informuojame, kad bendrovė „Klaipėdos vanduo“ paviršinių nuotekų tinklus prižiūri tik Klaipėdos mieste, todėl uostamiesčio gyventojų prašoma apie užlietas teritorijas pranešti visą parą dirbančiai operatyvinio valdymo grupei, telefonu 8 46 220 220 arba rašyti žinutę į „Klaipėdos vanduo“ feisbuko paskyrą.

AB „Klaipėdos vanduo“ Klaipėdos rajone nėra atsakinga už paviršinių nuotekų tinklus ir nuosavų kiemų, bendro naudojimo teritorijų užtvindymus dėl staigaus atlydžio. Klaipėdos rajone paviršinių nuotekų tvarkymą vykdo UAB „Klaipėdos rajono energija“. Bendrovė veiklą vykdo tose Klaipėdos rajono savivaldybės gyvenviečių teritorijose, kuriose yra savivaldybei priklausanti paviršinių nuotekų infrastruktūra.

Priemiestinėse teritorijose infrastruktūra dažniausiai priklauso privatiems asmenims, kvartalų vystytojams. Šiuo metu Savivaldybė rengia dokumentus reikalingus Klaipėdos rajono paviršinių nuotekų infrastruktūros plėtros specialiojo plano parengimo viešajam pirkimui. Specialusis planas leis kompleksiškai išspręsti paviršinio vandens tvarkymą rajone. Kilus klausimams dėl paviršinių nuotekų tvarkymo Klaipėdos rajone ar norint informuoti apie problemas, kviečiame kreiptis į UAB „Klaipėdos rajono energija“ Paviršinių nuotekų skyriaus vadovę Daivą Niedvarienę telefonu +370 656 91 994.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS