Suderino sutarties sąlygas | KaunoDiena.lt

SUDERINO SUTARTIES SĄLYGAS

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui, kad gautų leidimą rekonstrukcijai, trūksta tik šalia esančios infrastruktūros atnaujinimo sutarties su savivaldybe. Pastarosios paskutiniai taškai jau sudėlioti.

Po antradienį vykusio pasitarimo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova informavo, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras baigė pastato atnaujinimo projektą ir pateikė jį derinti.

"Kad būtų išduotas statybos darbus leidžiantis dokumentas, trūksta tik sutarties su savivaldybe dėl šalia teatro esančios infrastruktūros, kuri yra valstybinėje žemėje, atnaujinimo", – tvirtino pavaduotoja.

Pasak E.Mantulovos, sutarties sąlygos jau galutinai sudėliotos. Abi pusės ją ketina pasirašyti artimiausiu metu. Gavus statybą leidžiantį dokumentą, teatras galės organizuoti tarptautinį konkursą rangos darbams įsigyti.

Pavaduotoja teigė, kad savivaldybė įsipareigotų atnaujinti šalia Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro esančius šaligatvius – tiek Manto, tiek Danės gatvėse.

"Vaizdas gal ir labai nesikeis, bet viskas bus įrengta moderniai. Numatyta pakeisti dangą, kuri veikiausiai statybos darbų metu bus suniokota, atnaujinti dviračių takus, nuovažas, apšvietimą. Norime, kad viskas būtų tvarkinga", – sakė pavaduotoja.

Skaičiuojama, kad darbai gali atsieiti nuo 120 iki 140 tūkst. eurų. Toks būtų uostamiesčio savivaldybės prisidėjimas prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atnaujinimo.

Investuoti į patį pastatą savivaldybė negali, nes šis yra valstybės objektas.

Skaičiuojama, kad Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija atsieis 24,5 mln. eurų. Įstaiga aktyviai rengiasi darbų pradžiai. Nors neaišku, kada startuos darbai, jau rudenį žadama persikraustyti į naujus laikinus namus.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras glausis Žvejų rūmuose, o spektaklius rodys visoje Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rekonstrukciją

Kėvišo draugija darys?

Nemokantiems skaityti

Skaičiuojama, kad darbai gali atsieiti nuo 120 iki 140 tūkst. eurų. Toks būtų uostamiesčio savivaldybės prisidėjimas prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro atnaujinimo. Investuoti į patį pastatą savivaldybė negali, nes šis yra valstybės objektas.

baisūs pinigai

Už ką tokie pinigai? 24 milijonai...visuomenė detaliai turi būti supažindinta su sąmata, kas kiek kainuos, žurnalistai nesnauskite

SUSIJUSIOS NAUJIENOS