Sugalvokite pavadinimą daiktų keitimosi vietai – gaukite prizą! | KaunoDiena.lt

SUGALVOKITE PAVADINIMĄ DAIKTŲ KEITIMOSI VIETAI – GAUKITE PRIZĄ!

  • 5

Jau penktus metus KRATC administruojamose Klaipėdos didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse teikiama daiktų keitimosi paslauga.

Nebereikalingus, bet dar geros būklės rūbus, avalynę, žaislus, indus, rūbus, knygas, baldus ir kitus buities reikmenis klaipėdiečiai galėdavo palikti sandariame konteineryje. Jei iš aikštelės lankytojų kam ko prireikdavo, buvo leidžiama nemokamai pasiimti.  Karantino metu ši paslauga buvo laikinai neteikiama, o nuo rugpjūčio pradžios daiktų keitimosi punktas veiks tik vienoje Klaipėdos vietoje – didžiųjų atliekų aikštelėje Tilžės g. 66A.

„Nebereikalingi daiktai ir toliau bus priimami visose KRATC aikštelėse, tačiau juos pasiimti bus galima tik Tilžės gatvės 66A padalinyje. Mūsų aikštelių darbuotojai iš gyventojų suvežtų daiktų atrinks tuos, kurie tinkami naudoti. Kai kuriuos baldus ir daiktus suremontuos, vaizdžiai sakant, prikels antram gyvenimui ir atiduos klaipėdiečiams“, – pasakojo Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus vadovė.

Keistis daiktais, pratęsti jų naudojimą ir mažiau pikti naujų prekių siekia visos Europos Sąjungos šalys. Tai viena iš tvarios gyvensenos priemonių, leidžiančių mažinti besaikį planetos išteklių naudojimą, taupyti energijos resursus ir tuo pačiu prisidėti prie gamtos taršos mažinimo.

Pasak ekologės, lankantis pas kolegas kitose Lietuvos savivaldybėse ir užsienio šalyse teko matyti, jog pakartotiniam naudojimui atiduodami daiktai yra apmokestinami simboline suma nuo 1 iki 5 eurų. Taip esą išvengiama bereikalingo daiktų „turizmo“, kai impulsyviai žmonės pasiima kelis nemokamus daiktus, o vėliau jie atsiduria šiukšliadėžėse. Kita vertus, darbas,  kurį įdeda aikštelių rūšiuotojai ar remontu užsiimantys meistrai, irgi turėtų būti atlyginamas. Tačiau kol kas Klaipėdos daiktų keitimosi punkte visi daiktai atiduodami nemokamai.

„Vienintelis klausimas, kurį dar liko išspręsti – sugalvoti pavadinimą Klaipėdos daiktų keitimosi punktui. Lietuvoje susiklostė tokia tradicija, kad gyventojai patys pasiūlo pavadinimus šiai paslaugai. Vilniuje yra stotelė „DĖK‘ui“, Alytuje – „Tiko-tiks“. O mes norime pakviesti klaipėdiečius sugalvoti pavadinimą uostamiesčio daiktų keitimosi vietai“, – ragino R. Šličienė.

Savo pasiūlymus klaipėdiečiai kviečiami siųsti el. paštu konkursas@kratc.lt arba feisbuko paskyros KRATC komentaruose. Išradingiausiems autoriams KRATC įteiks ekologiškus prizus. Laukiame Jūsų pasiūlymų iki rugpjūčio 10 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rasa

"Siūlau Taupusis turgelis. O šūkis iš dainos žodžių: "Kaip ilgai tavęs ieškojau ir radau"

Vida

Galėtų ir Kaune būti tokia DĖKUI stotelė.

KKK

Keičiu juodaodžius migrantus į baltaodžius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS