Sugrąžins nutrūkusią tradiciją: Klaipėdos gatvėmis vėl bus atkartotas Kristaus Kryžiaus kelias | KaunoDiena.lt

SUGRĄŽINS NUTRŪKUSIĄ TRADICIJĄ: KLAIPĖDOS GATVĖMIS VĖL BUS ATKARTOTAS KRISTAUS KRYŽIAUS KELIAS

Po trejų metų pertraukos Klaipėdoje Didįjį penktadienį miesto gatvėmis vėl bus atkartotas Kristaus Kryžiaus kelias. Ši tradicija trejus metus buvo nutrūkusi dėl pandemijos. Ypatingoji procesija prasidės nuo Kristaus Karaliaus bažnyčios Bokštų gatvėje ir judės Marijos Taikos Karalienės bažnyčios link.

Pirmąkart priešvelykinė Kryžiaus kelio eisena surengta prieš 13 metų, 2010-aisiais, tai tapo miesto tradicija.

Tuomet procesijos priekyje kryžių pasikeisdami nešė mokytojai, studentai, policininkai, medikai, kariai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, skautai, įvairių parapijų bendruomenių atstovai.

Eisena stabtelėdavo keturiolikoje stotelių. Kiekvienoje jų buvo prisimenama Jėzaus kančia – kaip jis, nešdamas kryžių, suklupo, kaip smurtavo kareiviai, kaip prie jo pripuolė motina, kaip jis buvo prikaltas prie kryžiaus ir mirė.

2020 m. prasidėjus pandemijai, Kryžiaus kelio tradicija Klaipėdoje nutrūko ir trejus metus nebuvo rengiama.

Didįjį penktadienį Kristaus kančios apmąstymams skirtą Kryžiaus kelią atkartosime eidami Klaipėdos miesto gatvėmis.

Šiais metais ji vėl bus atgaivinta Didįjį penktadienį.

„Tikintiesiems Didžioji Velykų savaitė, prasidėjusi Verbų sekmadieniu, yra labai svarbi. O Didysis penktadienis, kai išgyvenama Jėzaus Kristaus pasiaukojimo prasmė ir Dievo mirtis dėl žmogaus iš meilės per savo kančią, yra ypatingas. Didįjį penktadienį Kristaus kančios apmąstymams skirtą Kryžiaus kelią atkartosime eidami Klaipėdos miesto gatvėmis“, – kalbėjo Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Mindaugas Šlaustas.

Procesija prasidės penktadienį, balandžio 7 d., 15 val. nuo Kristaus Karaliaus bažnyčios Bokštų gatvėje ir judės Marijos Taikos Karalienės bažnyčios link.

Ši tradicija, anot klebono M. Šlausto, suvienija tikinčiųjų bendruomenę Didžiąją Velykų savaitę.

„Liturgijos kulminacija bus Velyknaktis, kai pašventinta ugnis – Kristaus prisikėlimo simbolis – velykinė žvakė bus įnešta į tamsią bažnyčią ir žmonės užsidegs savo žvakeles. Tai prasmingas momentas tikintiesiems, nes jei nebūtų Prisikėlimo, anot apaštalo Pauliaus, tuščias būtų mūsų tikėjimas“, – kalbėjo M. Šlaustas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Nu gal mes ir gyvenam kaip žydai prie vokečio

Cirkai su policija

Kai šunys neturi ką veikti, tai jie laižo kai ką. Klaipėdos policininkai iš neturėjimo ką veikti ėmėsi kryžių nešioti. Gal jie geriau Baltijos- Šilutės plento sankryžoje eismą reguliuotu? Tik jie to negali daryti, tai jiems neįdomu, įdomiau kai vairuotojai ten kamščiuose vargsta.....

Nieko čia keisto

įvairios, su religinėmis apeigomis surištos tradicijos gyvuoja visame pasaulyje.Ir ne tik religinės.Dar gajos ateistinės tradicijos , juoktis iš tikinčiųjų, maldos namus paversti klubais ar kinoteatrais , vienu žodžiu komunistai ir komjaunuoliai triūsė išsijuosę.Sprendžiant iš komentarų jų vaikai ir anūkai pasiruošę perimt tradicijas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS