Šulinyje gyvenęs benamis pateko į bėdą: teko gelbėti ugniagesiams | KaunoDiena.lt

ŠULINYJE GYVENĘS BENAMIS PATEKO Į BĖDĄ: TEKO GELBĖTI UGNIAGESIAMS

Nors Klaipėdos mieste yra per pusantro šimto vietų, kur namų neturintys asmenys gali civilizuotai pernakvoti, dalis jų turi kitų įpročių ir nakvynei pasirenka itin neįprastas vietas. Vieną tokį nelaimėlį ugniagesiams teko traukti iš šilumos punkto šulinio.

Benamis pateko į bėdą

Uostamiesčio ugniagesiai praeitą savaitę sulaukė pagalbos šauksmo iš šulinio.

Buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje prie Perkėlos gatvės laukuose į šilumos punkto šulinį įkrito žmogus ir negali išlipti.

Atvykę gelbėtojai išsiaiškino, kad asocialus vyras jau kurį laiką gyvena 2 m gylio šulinyje. Sutrikus sveikatai, nebegalėjo iš jo išlipti.

Nelaimėlis buvo sąmoningas, ugniagesiai padėjo išsiropšti iš šulinio ir perdavė jį medikams.

Kodėl benamis pasirinko tokią keistą vietą savo guoliui, turbūt žino tik jis pats.

Juolab Klaipėdoje yra bent kelios vietos, kur namų neturintys asmenys gali saugiai pernakvoti, nusiprausti, pasigaminti sau maisto, jei reikia, jiems suteikiama medikų pagalba.

Įteikia dokumentą, kad pasitikrintų sveikatą, jeigu žmogus nori toliau naudotis Nakvynės namų paslaugomis.

Siūlo gyventi civilizuotai

Tačiau viena sąlygų čia apsistoti – jokio alkoholio vartojimo.

Tiesa, yra kelios lovos saugiai nakvynei būtent neblaiviems asmenims, bet, norint gauti šią paslaugą, reikalinga medikų pažyma, todėl vadinamąja saugia nakvyne naudojasi ne taip ir daug žmonių.

Įprasta, kad šiltuoju metų laiku kai kurie benamiai noriau renčiasi gūžtas kur nors gamtoje, kur gali vartoti alkoholį nevaržomi.

Klaipėdos miesto nakvynės namų vadovė Alma Kontrimaitė patikino, kad tokius atsiskyrėlius įstaigos socialiniai darbuotojai bando prikalbinti gyventi civilizuotai.

O apie šulinyje gyvenusį žmogų ji dar nebuvo gavusi jokios informacijos.

"Mūsų darbuotoja, kuri atsakinga, kuri vykdo intensyvią krizių įveikimo pagalbą, nieko apie šį atvejį nesakė. Galimas dalykas, kad apie tą žmogų informacija mūsų dar nepasiekė. Mūsų darbuotojai nuolat važinėja, ieško tokių žmonių, bando juos įkalbinti apsistoti Nakvynės namuose. Ir tą močiutę, kur gyvena vagonėlyje Joniškės gatvėje, aplankome kas savaitę", – patikino A.Kontrimaitė.

Pasitaiko keistų skambučių

Nakvynės namų vadovė pabrėžė, kad reaguojama į kiekvieną signalą dėl įvairiose miesto vietose nakvojančių benamių ir bandoma juos įtikinti naudotis miesto teikiamomis nemokamomis paslaugomis.

"Pas mus apgyvendinimo ir laikino apnakvindinimo paslauga naudojasi vidutiniškai apie 120 žmonių, priimti galime iki 160. Tačiau vasaros metu nakvynės paslaugomis naudojasi mažiau žmonių. Pernakvoti dabar kasdien ateina apie 20–30 asmenų. Pasitaiko atvykusių iš kitur. Esu sulaukusi ir tokių skambučių, ar pas mus būtų galima pernakvoti nemokamai ir kiek laiko galima naudotis šia paslauga. Bet nakvynės namuose poilsiauti sąlygos nėra tinkamos. Gal juos klaidina pavadinimas? Jie galvoja, kad teikiame tokias paslaugas", – pasakojo A.Kontrimaitė.

Nakvynės namų vadovė teigė, kad apnakvindinimo paslauga iki trijų parų asmuo gali naudotis net nepateikdamas dokumentų.

"Po to socialinis darbuotojas jau bendrauja su tuo žmogumi ir vertina paslaugų ir pagalbos poreikį. Ir įteikia dokumentą, kad pasitikrintų sveikatą, jeigu žmogus nori toliau naudotis Nakvynės namų paslaugomis", – pabrėžė A.Kontrimaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

,,Laisvos Lietuvos"

grimasos. Kad ir kaip buvo sunku praeityje bet žmonės nei šiukšlynuos nei kanalizacijose negyveno

LAPE SIAURINE

eikit jus melagiai,kaip tai geroves valstybeje ir benamiu yra,ir suliniuose gyvena,ir is konteineriu valgo,o tie kurie turetu jiems pagelbeti tai kaip vargsiuka erdviuose kabinetuose sedi,kava laka ir niekaip nesusiruosia spresti problemas, o diedukas valdovas,karuna uzsimaukslines ant paskutiniu smegenu likuciu,tyliai snaudzia ant auksinio sikano

Joo

Ne sovietiniai laikai, bet Lanzbyyrgio vagys priveisė tiek benamių, nes kiek bedirbtum Lanzbyyrgio vagys vis tiek apvogs. Net ir benamiai moka milžiniškus mokesčius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS