Uostamiestyje vyks šeimos ir bendruomeniškumo šventė | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE VYKS ŠEIMOS IR BENDRUOMENIŠKUMO ŠVENTĖ

Šį šeštadienį Jono kalnelio papėdėje prie Kultūros fabriko organizuojamas evangelizacinis renginys – šeimos ir bendruomeniškumo šventė miestui „Pas ką mes eisime?“. Organizatorių lūkestis – kad ji taptų tradicija, suteikiančia vasariškai Klaipėdai prasmingo turinio.

„Žmonės šviesos ir vilties ieško įvairiausiais būdais. Vieną iš jų kviečiame pažinti ir mes, katalikų bendruomenė. Pagrindiniai šio renginio akcentai pabrėžia visuomenei itin aktualias temas. Viena jų – viltis, kai didelė dalis visuomenės gyvena nežinioje dėl ekonominio nestabilumo, sparčiai besikeičiančių pamatinių vertybių, taip pat – bendruomenė, kai visuomenėje įsigali individualizmas, atskirtys, ir – nekintantis Dievo Žodis, kviečiantis atrasti atramą savo gyvenimui“, – kalbėjo Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Mindaugas Šlaustas.

Renginio svečiai – kunigas Audrius Mikitiukas iš Kauno ir klaipėdietis aktorius Aleksas Mažonas, kuris liudys asmeninę patirtį ieškant savo gyvenimo pamatinio dvasinio ramsčio.

Šventę vainikuos multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio ir grupės koncertas. Renginį ves režisierė Marta Vendland.

Šventės metu vaikų užimtumu rūpinsis Lietuvos skautijos Pamario tuntas, jaunieji karitiečiai, Tarptautinės evangelizacinės mokyklos jaunimas.

„Pastaruosius penkerius metus kasmet Žvejų rūmuose rengdavome Atsinaujinimo dieną. Tądien vykdavo keletas konferencijų, keletas mokymų evangelizacijos tema. Šiemet sumanėme pakeisti formatą ir surengti evangelizacijos šventę, nemokamą renginį miestui po atviru dangumi“, – kalbėjo viena iš renginio organizatorių Goda Povilaitytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taip, taip,

geriau pe-derastais ir lez-bė-mis būti, nei gyvojo Dievo ieškoti.

tai jau nėr kam

daugiau rengt šventes tik davatkom ir religiniams šventakupriams? Dar ir kaip skambiai įvardino ,,šeimos ir bendruomeniškumo..":D) O iš tos šeimos ir bendruomeniškumo paskui liks tik evangelijos zubrinimas ir religinė dresūra:D) Būrimas į kuopas giesmes giedot ir vadų klausyt.Lygtai nieks nežinotų kad jie pastoviai ieško bet kokių priemonių kad kuo daugiau žmonių į savo sektas įtraukt..

Iš \\\\\.../////

mordos matosi,laikykitės saugaus atstumo nuo to individo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS