Šventes drumstė senos silkės | KaunoDiena.lt

ŠVENTES DRUMSTĖ SENOS SILKĖS

Švenčių metu uostamiesčio gyventojai išliko budrūs. Kontrolieriams jie skundė prekybininkus – įtarimų sukėlė silkės ir vištiena. Tačiau medikai tvirtino, kad Kalėdos buvo gana ramios.

130 iškvietimų

Klaipėdos greitosios pagalbos stoties darbuotojai šventiniu laikotarpiu daugiausia iškvietimų sulaukė antrąją Kalėdų dieną.

Tokių uostamiestyje buvo 130. Šiek tiek daugiau nei įprastai jų buvo ir pirmąją Kalėdų dieną. Ramiausia būta per Kūčias.

Paprastai per parą greitosios pagalbos medikai uostamiestyje sulaukia iki 100 iškvietimų.

"Visokių po truputį. Kokių nors išskirtinių situacijų neužfiksuota. Buvo besikreipusiųjų ir dėl ūmaus pilvo skausmo, tačiau nemasiškai. Tokių iškvietimų sulaukiame kasdien. Matyt, žmonės išmoko saikingai švęsti", – tvirtino Klaipėdos greitosios pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Sužalojo sprogusi petarda

Klaipėdos greitosios pagalbos stotis per Kalėdas buvo sustiprinusi savo pajėgas. Dirbo papildomai pusė brigados.

Daugiau darbavosi ir operatorių. Įprastai į skambučius atsakinėja trys, o per Kalėdas tai darė keturi.

Sustiprintos greitosios pagalbos stoties pajėgos dirbs ir per Naujųjų sutiktuves.

"Skambučių sulaukėme kur kas daugiau, tačiau ne visi jie iš miesto. Mes aptarnaujame visą Klaipėdos apskritį", – teigė pavaduotoja.

N.Dambrauskienė tvirtino, kad per Naujųjų sutiktuves daugiausia problemų kyla dėl alkoholio ir pirotechnikos. Miestiečiai įspėti elgtis atsargiau.

Pernai per Naujųjų sutiktuves medikai iš karto po vidurnakčio skubėjo į pagalbą ranką petarda susižalojusiam vyrui. Vėliau gautas pranešimas apie dar vieną nukentėjusįjį.

Gautas ir pranešimas dėl peiliu sužaloto žmogaus bendrabutyje, esančiame Mokyklos gatvėje.

Negavo žadėtos nuolaidos

Klaipėdiečiai pagalbos kreipėsi ir į Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

Šiai tarnybai skųstasi dėl netinkamai paskaičiuotos nuolaidos. Buvo reklamuojama, kad saldainiams suteikia 30 proc. nuolaida, o prie kasos ji sumažėjo 10 proc. ir siekė tik 20 proc.

"Patikrinome pranešimą. Jis pasitvirtino. Aiškinsimės šį atvejį", – tvirtino Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Per Kūčias tarnyba gavo skundo iš vartotojo, kad viename prekybos centre prekiaujama sugedusia, bet esą šviežia vištiena. Inspektoriai sureagavo į pranešimą, patikrino tos paties vištienos partiją, bet pažeidimų nenustatė.

Įtarimų klaipėdiečiams sukėlė ir silkės. Pirkėjas nurodė, kad įsigytos žuvys – minkštos, sklinda nemalonus kvapas.

"Sureagavome ir į šį pranešimą. Nuvykome į nurodytą prekybos centrą, tačiau patikrinti skundo nepavyko. Tos partijos silkių prekyboje nebebuvo", – pasakojo viršininkas.

Pranešimų apie apsinuodijimus, infekcines ligas švenčių metu tarnyba negavo.

Nesulaukta skundų ir dėl gyvūnų, nors dirbo budintis inspektorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pasibaisejom

Pries sventes ispardave visa slamsta. Nusivylem savo megiamu prekybcentriu. Ten daugiau kojos nekelsim ir draugam pasakysim. Pati geriausia ir veiksmingiausia informacija sklinda is lūpu i lupas.

as

Daznai tenķa nusipirkti skania salto rukymo skumbre ir karsto rukymo upetaki Kauno Vilijampoles turguje.Pries sventes pirkti gruodzio 23 jie buvo neiprasto tragisko skonio.

Gediminas

Šiaip tai gėda, kad gyvendami uostamiestyje niekaip negalime nusipirkti šviežios kokybiškos žuvies.Visame pasaulyje,kur uostamiestis -ten puikuojasi šviežia,ką tik pagauta žuvis o pas mus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS