Taikos prospekto pėsčiųjų take neliko šiukšlių dėžių | KaunoDiena.lt

TAIKOS PROSPEKTO PĖSČIŲJŲ TAKE NELIKO ŠIUKŠLIŲ DĖŽIŲ

Pėsčiųjų tako atnaujinimas Taikos prospekte beveik baigtas, tačiau klaipėdiečiai labai nustebo, kai jame staiga neliko šiukšliadėžių. Savivaldybės atstovai užtikrino, kad jos vėl bus pritvirtintos, kai tik šis objektas bus atiduotas vertinti ir tvarka jame ims rūpintis miestas.

Problemos dėl remontuojamo šaligatvio Taikos prospekte prasidėjo dar žiemą, kai, gerokai pasnigus, niekaip neapsispręsta, kas jį turi valyti – rangovai ar miesto tvarkytojai, nes objektas nebuvo atiduotas vertinti komisijai.

Nutirpus sniegui naujose prospekto šiukšliadėžėse ir aplink jas susikaupė krūvos šiukšlių.

Ir nors už švarą bei tvarką iki šiol atsako statybininkai, apsikuopti buvo priversta savivaldybė.

Galiausiai, užsitęsus procedūroms, savivaldybė nusprendė: protingiausia būtų šiukšliadėžes nuimti, kad į jas apskritai niekas nemestų šiukšlių, taigi ir valyti jų nereikės, kol neaišku, kas tai turi daryti.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, kad šiukšlių dėžės buvo nukabintos būtent dėl šios priežasties.

„Jos vėl bus pritvirtintos, kai tik pėsčiųjų takas bus atiduotas vertinti. Kada tai bus? Vasarą“, – patikslino V.Švedas.

Šaligatvių atnaujinimas Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės buvo pradėtas pernai kovą.

Prieš kelis mėnesius savivaldybės atstovai tikino, kad objektas turi būti atiduotas vertinti iki gegužės, tačiau reikalai užsitęsė.

1,2 km ilgio pėsčiųjų ir pusketvirto metro pločio dviračių takams Taikos pr. nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvių atnaujinti prireikė daugiau nei metų.

Darbininkai ne tik nutiesė naujus pėsčiųjų ir dviračių takus, sutvarkė želdynus, atnaujino apšvietimą, pastatė suolus bei šiukšliadėžes, bet ir įrengė automobilių aikšteles, kuriose telpa 170 mašinų.

Projekto vertė – 3,4 mln. eurų, iš kurių ES apmokės didžiąją dalį – apie 2,4 mln. eurų, apie 0,2 mln. eurų prisidės valstybė.

Maždaug 0,8 mln. eurų teks sumokėti iš Klaipėdos miesto biudžeto.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

memel

Geras projektas. Puiku kad padarytas platus dviračių ir pėsčiųjų takas. Ačių Dievui, kad nesumanė gatvės platininti. Tik gaila, kad įkišu nereikalingą aišktelę prie Technoramos. Tikiuosi tokių projektų bus ir daugiau.

Klp

Eilinis projektas, prastumtas gauti ES pinigu. Jokios logikos, sveiko proto . Vieną plačiausių miesto gatvių proto bokštai pavertė iprastine vienos juostos gatvele, kurioje spūstis nuo ryto iki pat vakaro tarp Akropolio ir Vėtrungės. Pristatė suoliukų, bet ar kas regėjo ten kada nors prisėdusį žmogelį. Neregėjo ir vargu ar regės, nes tai ne ta vieta, kur galima prisėdus ikvepti tyro oro. Nebera Klaipedoje normaliu projektuotoju nei užsakovų...

Jelena

komentaras buvo apie Rumpiškės gatvę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS