Iš Talino – nauja patirtis: komandiruotė duos naudos sprendimams uostamiestyje | KaunoDiena.lt

IŠ TALINO – NAUJA PATIRTIS: KOMANDIRUOTĖ DUOS NAUDOS SPRENDIMAMS UOSTAMIESTYJE

Trijų dienų Klaipėdos savivaldybės delegacijos komandiruotė į Taliną duos naudos būsimiems sprendimams uostamiestyje, mano administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Klaipėdiečiai domėjosi nemokamo viešojo transporto iššūkiais Estijos sostinėje, gamybinio pastato pritaikymu kultūros reikmėms, gyvenamuoju kvartalu uosto prieigose ir statoma mokykla.

Pasak G.Neniškio, viskas, kas buvo suplanuota dienotvarkėje, buvo verta dėmesio.

Vienas pagrindinių klausimų – nemokamo transporto perspektyvos, ar planuojama tai tęsti.

"Kitas dalykas, kuris mums buvo labai aktualus, tai estų Talino energijos pastato "Kultūros katilas" konversijos pavyzdys. Taline matėme, kaip tai realizuota. Tai buvo labai naudinga, ypač ruošiantis mūsų pačių elektrinės konversijai", – įspūdžiais dalijosi G.Neniškis.

Klaipėdiečius domino ir estų projektas šalia uosto įrengti gyvenamųjų namų kvartalą.

Analogiškas sumanymas Klaipėdoje – Mėmelio miesto projektas.

"Teliskivio kvartale Taline, šalia uosto, tokie sprendiniai jau yra įgyvendinti. Ten išnaudota ir buvusi infrastruktūra, kuri buvo naudota krovai, dalis statinių ten buvo nugriauta ar prie buvusių kažkas pristatyta. Kadangi analogiškas projektas ir pas mus juda į priekį, tikrai buvo labai įdomu pasižiūrėti, kaip tai įgyvendinta, vertingos buvo ir projektą vysčiusių specialistų konsultacijos. Domėjomės, kas gerai, kas blogai padaryta. Geriausia mokytis iš kitų klaidų", – teigė G.Neniškis.

Klaipėdiečiai apžiūrėjo "Järveküla Kool" mokyklą, kuri pastatyta tik pernai, bet dar nėra visiškai įrengta, tačiau esą bus labai moderni.

Komandiruotėje dalyvavęs Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Petrulis teigė, kad mokykla jam padarė didelį įspūdį.

"Ji labai kokybiškai pastatyta ir įrengta, pradedant aplinkos dizainu ir baigiant interjero sprendiniais. Pavyzdžiui, vizualinė informacija pateikta labai paprastomis, bet funkcionaliomis priemonėmis", – kalbėjo M.Petrulis.

Apsilankyti šioje mokykloje buvo naudinga ir todėl, kad šiuo metu Klaipėdoje statoma nauja mokykla Žolynų kvartale. Esą iš estų galima kai ko pasimokyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

J

Baisiau nebus- kaip vakdė liberalai.

juokdariai

savivaldybes klerkai teisina savo islaidas covido akivaizdoje.

siaips

dėl Klaipėdos sporto strategijos tai pat važiavo konsultuosis i Taliną ir parsivežė kaip tuo metu miestą valdantis pseudo liberalai gyrėsi puikia strategija Klaipėdos sportui. Tačiau Klaipedos sportas su ta strategija šiandien merdi o ne klesti. Ar nebus ir su Klaipėdos transportu tas pats???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS