Tarpuvaldžiu paslaugos neteikiamos? | KaunoDiena.lt

TARPUVALDŽIU PASLAUGOS NETEIKIAMOS?

Klaipėdiečiai pasipiktino situacija, kai negalėjo prisišaukti pagalbos automobilio sužeistai katei. Dvi paras šalikelėje besikankinusiu gyvūnu pasirūpino ne beglobių gyvūnų tarnybos, bet paprasta klaipėdietė, kuri už savo pinigus iškvietė veterinarą, kad šis nutrauktų gyvūno kančias.

Pretenzija savivaldybei

Klaipėdietė Lina (vardas pakeistas – A.D.) pirmadienį ryte prie įvažos į daugiabučio kiemą, šalia I.Simonaitytės g. 4 namo, rado sužeistą katę.

"Vaizdas buvo kraupus. Gyvūnui iš akiduobės iškritusi viena akis, iš nasrų tekėjo kraujas, matėsi, kad katė labai kenčia. Iškart paskambinau į "Nuarą". Man pasakė, kad kreipčiausi į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių. Susisiekus su darbuotoja paaiškėjo, jog dėl beglobių gyvūnų reikalų sutartis kol kas sudaryta tik su įstaiga "Būk mano draugas", kuri aptarnaus šiaurinę Klaipėdos dalį. O kas aptarnauja pietinę miesto dalį, dar neaišku", – pasakojo Lina.

Moteris savo lėšomis iškvietė veterinarą, kad šis užbaigtų katės kančias.

"Už eutanaziją sumokėjome iš savo kišenės, tiesa, veterinaras, suprasdamas situaciją, paėmė tik pusę sumos. Chirurginis gydymas jau buvo nebeįmanomas. Pasirodo, tas katinėlis jau antrą parą taip baisiai kankinosi. Niekas jam nepadėjo, tik, kaip sužinojome vėliau, vaikai fotografavo tuos klaikius vaizdus, nes nebuvo matę iš akiduobės iškritusios akies, o padėti gyvam sutvėrimui niekas neskubėjo, tai ir yra skaudžiausia. Dar blogiau, kad neaišku, kur dabar kreiptis tokiu atveju", – piktinosi klaipėdietė.

Be sutarties – nė žingsnio?

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pripažino, kad gavo skundą iš klaipėdietės dėl sužeistos katės.

Ir paaiškino, kad neseniai įvyko viešųjų pirkimų konkursas šiai paslaugai.

Mieste jas teiks dvi įmonės. Su viena jų – "Būk mano draugas" sutartis jau pasirašyta. Su "Nuaru" pasirašyti ketinama netrukus.

"Buvo sutarta, kad "Būk mano draugas" kol kas aptarnaus visą miestą, nors jiems priklauso tik šiaurinė Klaipėdos dalis. Jie tikrai nedaro problemų. Bet neturėjo jokių fizinių galimybių padėti. O "Nuarui" sutartis tik išsiųsta, kad pasirašytų. Išgirdę apie šią situaciją, skambinome jiems ir prašėme padėti, bet, deja, mums buvo atsakyta neigiamai. Mes tikrai būtume atsiskaitę už tą paslaugą. Nežinau, kodėl taip pasielgta, gal tai buvo noras parodyti, kad kažkas kažko nepadarė", – svarstė I.Šakalienė.

"Pas mus globos įstaigoje – 300 gyvūnų, dauguma jų sergančių, yra tik vienas darbuotojas ir vienas automobilis. Įsivaizduojate, kokia situacija? Paprašėme, kad ta moteris, kuri rado katytę, iškviestų veterinarą. Džiugu, kad ji taip ir padarė", – dienraščiui teigė įstaigos "Būk mano draugas" vadovė Galina Kučinskienė.

I.Šakalienės teigimu, šią savaitę, atsitikus panašiai situacijai, jei pagalbos reikėtų laukiniams ar beglobiams gyvūnams, gyventojai kreiptųsi į G.Kučinskienės vadovaujamą įstaigą "Būk mano draugas".

"Taip pasielgęs "Nuaras" formaliai teisus, nes su savivaldybe sutarties dar nepasirašė, bet, žvelgiant iš moralinės pusės, tokį elgesį sunku paaiškinti", – kalbėjo I.Šakalienė.

Pasiryžę bendradarbiauti

Graudi sužeistos katės istorija jau pasiekė ir įstaigos "Nuaras" vadovę Jurgitą Gustaitienę, kuri teigė, kad dabar yra labai gera proga informuoti visuomenę, kad ne tik "Nuaras" mieste atsakingas už pasimetusius, sužeistus ar beglobius gyvūnus, bet yra ir kita įmonė.

"Mūsų darbuotojai man vakar sakė, kad savivaldybė prašė paimti sužeistą katę iš I.Simonaitytės gatvės, tačiau vėliau mums buvo pranešta, kad nieko nedarytume, kol nėra sutarties. Sakė, kad gyvūną paims privati gyvūnų globos organizacija. Tik tiek žinau", – paaiškino J.Gustaitienė.

Pašnekovė tikino, kad labai pozityviai žiūri į tai, kad dvi gyvūnus globojančios įmonės nuo šiol aptarnaus miestą.

Esą jokios konkurencijos būti negali.

"Kartais būna sudėtinga, kai atsiranda labai daug gyvūnų ir neturime kur jų dėti. Taigi dabar jiems bus erdviau. Labai tikiuosi, kad imsime bendradarbiauti, juolab esame kaimynystėje, nors per tiek metų tas bendradarbiavimas taip ir neįvyko", – pažymėjo J.Gustaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Siga

Nuolat remiu Nuarą ir daug kt.žmonių remia,bet amžinai jie turi problemų. Lenkiu galvą prieš moterį,kuri pasistengė pagelbėti vargšui gyvūnėliui. Savo kieme buvom įrengę plastikinį namelį katytei,nešėm maistą,valėm. Bet atėjo valytojai ir viską panaikino,nes savivaldybė įrengė katėms "viešbučius". Koks gyvūnas ten eis? Ir ko mes galim tikėtis iš vaikų,jei suaugusiems nusispjauti. Va taip ir gaunas,kad reikia fotografuoti ir "prikolintis" iš kito skausmo.

Loreta B.

Nuaras ir moralė? Nuaras ir bendradarbiavimas? Tarpusavyje nederantys žodžiai!!!

Nesistebiu

Nesistebiu, kad šalyje, kuri pasaulyje pirmauja pagal ne-empatiją, vyksta tlkie dalykai. Baisu. Ir teisingai rašo tie komentatoriai, kurie klausia, kaip Būk mano draugas, neturėdami jokių galimybių, laimėjo konkursą? Pasižiūrėkit į Vilnių! Ten viskas kur kas geriau sutvarkyta. Visi laukinukai turi namukus, katės , be jokių kyšių, sterilizuojamos ir vėl pristatomos i tą patį kiemą ir t.t. O kodėl Klaipėdoje kitaip? Kur čia šaknys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS