Tauralaukyje dėl dviejų „plytų“ – klausimai | KaunoDiena.lt

TAURALAUKYJE DĖL DVIEJŲ „PLYTŲ“ – KLAUSIMAI

Tauralaukyje baigus infrastruktūros projektą, vietiniai gyventojai ėmė kraipyti galvas, išvydę autobusų stovėjimo aikštelę apstatytą eismą draudžiančiais ženklais, vadinamais "plyta".

"Prie Debesų stotelės, šalutinio kelio ruože tarp Virkučių ir Žvaigždžių gatvių, atsirado ženklai "plyta" iš abiejų įvažų pusių. Ar tai reiškia, kad šiuo ruožu naudotis nebegalima?" – klausė vietos gyventojas.

Gyventojo pastebėjimas iš tiesų glumina – kam brangiai kainuojanti infrastruktūra, jei ja negalima naudotis?

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas aiškino, kad eismą iš abiejų pusių draudžiantys ženklai čia buvo numatyti projekte.

Gyventojo fiksuotose nuotraukose matyti, kad kelio atsišakojimo dalis yra įrengta kaip aikštelė, ten yra sužymėtos automobilių stovėjimo vietos. Nuotraukoje matyti stovintis vilkikas.

"Pagal projektą numatyta įrengti eismą draudžiančius ženklus, ši aikštelė buvo numatyta kaip galutinė autobusų stotelė. Tai yra vieta, kur autobusai gali sustoti ilgesniam laikui", – aiškino V.Švedas.

Aikštelėje pažymėtos šešios vietos, skirtos automobiliams stovėti.

"Čia autobusų vairuotojai gali palaukti, kol pagal grafiką prasidės naujas reisas. Pastovėję jie gali sukti vėl atgal į miestą. Viešasis transportas gali kirsti šį kelio ženklą", – pastebėjo V.Švedas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas patikino, kad apie kelio ženklų likimą savivaldybės specialistai dar pasvarstys.

"Reikėtų pasitarti su Transporto skyriumi. Jei bus poreikis, tą kelio ruožą galima atverti eismui. Reikėtų parengti eismo reguliavimo schemą, o ją suderinus su policija eismas būtų atidarytas", – tvarką paaiškino V.Švedas.

GALERIJA

  • Tauralaukyje dėl dviejų „plytų“ – klausimai
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

atsakymas omg

Kreipetes i savivaldybe siuo klausimu?

Tvarka

Tvarka yra tvarka, kiekvienam ženklų nepristatysi !

omg

gal gali savivaldybės skyrių gudruoliai nubrėžti ašinę liniją Verpėjų g. Mokyklos-Verpėjų sankryžoje. Nes dabar vyksta chaosas: norintys išsukti iš Verpėjų į kairę atsistoja per gatvės vidurį, trukdydami nuo Šilutės pl. atvažiuojantiems sukti kairėn, nors tas stovėjimas per vidurį nė kiek negelbėja sukantiems iš Verpėjų į dešinę- dažnas net netelpa pravažiuoti dėl siauros gatvės.Prasidėjus mokslo metams eismas čia vėl košmariškas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS