Virtuvės šefas – uzbekas
Uzbekišką Urzos meniu kūrė ir klaipėdiečiams, išlaikydamas autentiškas receptūros proporcijas pasiūlė uzbekas Erkinjon. Iš rytinės Uzbekijos dalies, Taškento miesto kilęs virtuvės šefas Klaipėdoje atsidūrė Urzos vadovų asmeniškai pakviestas.
Nuo virtuvės šefo prasidėjo ir visos vietos koncepto kūrimas. Žodis Úrzaa indoeuropiečių kalba reiškia energiją. Ryški skoniais – moderni požiūriu – tokią žinutę apie save per maistą siekiama perduoti klientams.
Autentiškas plovo receptas
Pajusti tikrąjį uzbekiško plovo skonį būnant ne Uzbekijoje gana sudėtinga. Tradicinis plovas ten gaminamas iš auginamų vietoje ryžių, vadinamų „dev-zira“ (liet. „džino auskarai“).
Visgi Urzoje gaminamas uzbekiškas plovas, kurio receptūrą profesionalus virtuvės šefas atsivežė iš gilias tradicijas puoselėjančios šeimos – ruošiamas maksimaliai preciziškai.
Gamybos procese naudojamą avieną tiekia Rietavo savivaldybėje natūralų gyvulininkystės ūkį vystantys ūkininkai. Ryžiai, kurie ypatingai svarbi uzbekiško plovo dalis – taip pat vežami specialiu užsakymu. Prieskoniai į klaipėdietišką virtuvę atkeliauja tiesiai iš Uzbekijos. Kiti ingredientai taip pat kruopščiai atrenkami, kad atitiktų virtuvės šefo iškeltą kokybės kartelę.
Rytietiškų skonių verslo pietūs
Plovas – nenuginčijama Urzos meniu pažiba. Visgi nuo pirmadienio iki penktadienio klientams siūlomas išskirtinis rytietiškų skonių dienos meniu. Vietnamietiškos, malaizietiškos, gruziniškos, uzbekiškos ir kitų rytų šalių virtuvių interpretacijos sukelia malonias emocijas pietaujančių akims ir gomuriui. Saldžiam dienos pietų vainikavimui Urzoje klientams taip pat siūlomas dienos desertas.
Šventinis pasiūlymas įmonėms ir asmeninėms šventėms
Gruodžio 1–sausio 10 d. laikotarpiu Urzaa priima rezervacijas šventiniams vakarėliams ir asmeninėms draugų ar šeimos šventėms. Eksterjeras dekoruotas profesionalios dekoro meistrės rankomis. Pagal poreikį galima privati vidaus ir terasos nuoma nuo 15 iki 80 žmonių. Siūloma rinktis iš specialaus virtuvės šefo paruošto meniu, kurį sudaro 15 patiekalų: šaltų, karštų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų. Taip pat siūlomas specialus kaljanų pasiūlymas su skirtingų skonių degustacija.
Naujųjų metų sutikimas
Sutikti Naujuosius metus, gruodžio 31 d., senamiesčio šurmulyje kviečia ir Urzaa. Staliukų rezervacija jau pradėta. Programoje klientų laukia pasitikimo gėrimas ir putojančio gėrimo taurė vidurnaktį, išskirtinė 3 patiekalų vakarienė. Šventinę atmosferą atliekamomis dainomis kurs atlikėjas Matas Ligeika. Kaina asmeniui 70–80 eurų. Rezervacijos priimamos tel. +370 620 11 222.

(be temos)