Trūksta pajėgų bendrijų kontrolei | KaunoDiena.lt

TRŪKSTA PAJĖGŲ BENDRIJŲ KONTROLEI

Uostamiesčio savivaldybė nepajėgi kontroliuoti daugiabučių namų savininkų bendrijų. Teigiama, kad tam trūksta žmogiškųjų išteklių. Siūloma padidinti kontrolę atliekančių darbuotojų skaičių, kad funkcija būtų užtikrinta.

Klaipėdos savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus darbuotojai praėjusiais metais atliko auditą, kaip savivaldybė atlieka daugiabučių namų savininkų bendrijų valdymo organų priežiūrą ir kontrolę. Šios funkcijos užtikrinimas buvo įvertintas patenkinamai.

Auditoriai nustatė, kad Butų ir energetikos poskyris negarantavo tinkamos bendrijų kontrolės, bendrijų sąrašas sudarytas ne pagal reikalavimus, netinkami buvo ir patikrinimo grafikai. Pateikti pranešimai, terminai pirmininkams ištaisyti pažeidimus.

Atkreiptas dėmesys, kad šiai funkcijai užtikrinti skirtas nepakankamas darbuotojų skaičius. Bendrijų kontrole rūpinosi tik vienas specialistas. Skaičiuojama, kad reikėtų dar trijų.

Auditoriai pateikė penkias rekomendacijas, kurių dauguma buvo susijusios su procedūriniais dalykais. Įgyvendintos buvo keturios. Dar viena vykdoma.

Miesto tarybos Kontrolės komiteto, kuriame buvo svarstomas auditas, nariai domėjosi, kodėl susidarė tokia situacija, kas atliekama, kad ji pasikeistų.

Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis teigė, jog kreiptasi į vadovus, kad būtų įsteigtas bent vienas papildomas etatas.

"Vertinimo laikotarpiu vyko darbuotojų kaita. Pasikeitė trys žmonės. Dėl to atsirado vėlavimų. Bendrijų kontrolė buvo atliekama turimais resursais. Mieste yra apie 460 bendrijų, o jas prižiūri vienas žmogus. Praėjusiais metais dėl bendrijų, jų pirmininkų veiklos sulaukta maždaug 700 skundų", – teigė vedėjas.

Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys atkreipė dėmesį, kad savivaldybei kontroliuoti bendrijas pavesta prieš ketverius metus. Tačiau, nors atsirado nauja funkcija, daugiau darbuotojų nebuvo priimta. Krūvis teko jau esantiesiems.

"Reikia vieną kartą susiimti ir tinkamai atlikti šią funkciją. Anksčiau bendrijų apskritai niekas nekontroliavo", – pabrėžė politikas.

Tarybos narė Lilija Petraitienė siūlė ne tik išplėsti darbuotojų, kurie kontroliuotų bendrijas, skaičių, bet ir padidinti atsakomybę.

"Šis klausimas žmonėms – labai aktualus. Skundų yra daug. Dauguma jų – sudėtingi. Reikia išanalizuoti daug dokumentų, kad išsiaiškintume, kas yra tikrasis pažeidėjas. Paprastai būna dvi stovyklos", – komentavo tarybos narė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nieko nuostabaus

kaip tai yra būdinga liberalams, visas problemas spręsti tiesiog didinant valdininkų skaičių...

Klaipėdskas

Progą padidinti neefektyvių funkcionierių armiją. Valio.

sukčių ekonomija

Tai labai palanku liberalams, tiksliau juos kontroliuojančiam Klaipėdos Rubikonui, nes tuomet gali tvarkytis, sąskaitas išrašinėti kokias nori ir kaip nori...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS