Tualetą padegė, o turinį – į balą? | KaunoDiena.lt

TUALETĄ PADEGĖ, O TURINĮ – Į BALĄ?

Klaipėdos savivaldybė nusprendė sankcijomis paauklėti miesto tualetų prižiūrėtojus. Baudos bus skirtos už tai, kad rangovas nesugebėjo išgabenti dar lapkritį Sąjūdžio parke padegto tualeto.

Pribloškė nerangumas

Sąjūdžio parke lapkričio viduryje buvo padegtas čia stovėjęs biotualetas. Incidentas užfiksuotas 4.10 val.

Iš viso čia stovėjo trys biotualetai, iš jų nukentėjo du – vieną vandalai padegė, kitą niokojo nuvertę ant šono.

Tuomet įmonės "Ecoservice" atstovai aiškino, kad padegto tualeto liekanos bus išvežtos, kai tik policijos pareigūnai baigs įforminti nusikaltimo tyrimo dokumentus.

Tačiau paaiškėjo, kad du mėnesius niekas net piršto nepajudino.

Reikalai pajudėjo tik tuomet, kai miestiečiai savivaldybės tinklalapyje uždavė klausimą: "Nuo lapkričio 14 dienos niekas nesugeba išvežti sudeginto biotualeto. Atliekos per balas plinta. Ar tas tualetas ten gulės dar iki kitų metų?"

Netelpa į jokius rėmus.

Skirs baudą

Į tai mikliai sureagavo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė.

"Situacija yra negera. Rangovui mes buvome davę nurodymą laiku pašalinti sudegintą tualetą ir pastatyti naują. Rangovas atvežė du naujus. Bet sudegusios liekanos nebuvo sutvarkytos laiku", – tikino I. Kubilienė.

Visus mieste esančius biotualetus prižiūri įmonė "Ecoservice".

"Dabar jau viskas bus pašalinta. Bet rangovui už laiku neįvykdytus darbus bus skiriama bauda. Netelpa į jokius rėmus. Kaip galėjo atvežti du naujus tualetus ir nematyti sudegusio?" – piktinosi I. Kubilienė.

Inga Kubilienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Projektuose – trys išvietės

Vandalizmo atvejų Sąjūdžio parke pasitaiko dažnokai, tad savivaldybė svarsto, ar ateityje reikėtų čia stacionaraus tualeto.

"Tualetų reikia. Nestatyti negalima. Tačiau nestacionarius tualetus niokoja", – pripažino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Savivaldybė suplanavusi įrengti stacionarų tualetą Ąžuolyno giraitėje. Vieta jam numatyta, yra net suformuotas pagrindas, atvesti inžineriniai tinklai.

"Reikia tik pastatyti. Šį mėnesį pradėsime pirkimo procedūras. Kai turėsime rangovą, užtruks dar keturis mėnesius, kol bus atvežtas konteineris ir pastatytas. Atrodo, kad paprasta, bet viskas užtrunka", – sakė I. Kubilienė.

Dar vienas stacionarus tualetas turėtų atsirasti Mogiliovo gatvės gale. Čia projektas jau parengtas.

O štai dėl Danės skvero tualeto teks pasukti galvas.

"Danės skvere projekto įgyvendinimo metu vieta tualetui nebuvo numatyta. O panašu, kad jo reikia. Daug žmonių lankosi, ateina mamos su vaikais. Miestiečiai klausia, kodėl nebuvo įrengtas tualetas", – kalbėjo I. Kubilienė.

Šiemet ketinama parengti projektą, tam prireiks bent pusės metų. Projektuotojai turės numatyti tualetui vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

zmogus su nuomone

uzdege ta tuoleta parazitai ir fsio,tai gal nuvalysit ta sudegusi plastika? o neskaicius cia moralu

tam labai protingam >Anonimas

O tai jie ta zuda issiupeliavo pirma i bala o paskui sikano padege.? Kiek zmones zino tai sudai nedega ir sikanas negalejo sudegti ten kur sudai. O gal tai buvo protingas kompiuterizuotas sikanas kuris sudus pergirbo i kura?

Sara

TuoletaI tai musu kultūros dalis ,tokie poperinėi tualetai neturi buti statomi jie yra laikini ,jei darot kanors tai darykit protingai tualetas turi buri bet estetiškas tegul ir mokamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS