Universiteto absolventams – diplomai | KaunoDiena.lt

UNIVERSITETO ABSOLVENTAMS – DIPLOMAI

  • 0

Laukiamiausias Klaipėdos universiteto absolventų metų renginys – diplomų teikimas – šįkart vyko "Švyturio" arenoje. Šiemet universitetą baigė šimtai studentų.

Šventėje dalyvavo 31-osios Klaipėdos universiteto (KU) laidos absolventai.

Didžiausios pagarbos nusipelnė tie, kuriems miesto meras Vytautas Grubliauskas įteikė diplomus.

Tai – 12 absolventų, puikiais įvertinimais baigę studijas, jiems įteikti diplomai su pagyrimais.

"Rotary" klubo "Karalienė Luizė" įsteigta piniginė dovana skirta magistrantei Ievai Kazakauskaitei už geriausiai atliktą tyrimą vaiko globos srityje.

Klaipėdos pramonininkų asociacijos dovana įvertintas Laivų projektavimo ir statybos specializacijos absolventės Vestinos Gustienės baigiamasis darbas.

Šventė tapo įsimintina ir dviem doktorantams, kuriems įteikti ką tik įgytą mokslinį laipsnį liudijantys dokumentai.

Linkiu, kad ir ateinantys metai būtų auginantys bei telkiantys bendruomenę.

Daktaro laipsnis ir diplomas įteiktas Juliui Paulikui už apgintą vadybos mokslo krypties disertaciją "Technologinių pokyčių sąlygoto darbuotojų pasipriešinimo kaip multidimensio reiškinio valdymas".

Italijos pilietis Tobia Politi birželio pradžioje sėkmingai apgynė dvigubą ekologijos ir aplinkotyros mokslo krypties daktaro disertaciją tema "Sąveika tarp dugno bestuburių, makrofitų ir mikroorganizmų ir jos vaidmuo eutrofinėse lagūnose", rengtą pagal KU ir Parmos (Italija) universitetų reglamentus.

Tądien arenoje skambėjo sveikinimo kalbos, kol šimtai studentų rikiavosi eilėje ir laukė diplomų įteikimo, o DJ Jovani neleido likusiesiems liūdėti.

"KU šie akademiniai metai buvo sėkmingi. Atsigauname. Į mūsų miestelį grįžta priešpandeminė nuotaika: matome ir girdime vieni kitus, lieka vis mažiau nuotolinio kontakto, daugiau gyvo bendravimo, renginių ir susitikimų. Mūsų studentams vis labiau atsiveria Europos universiteto EU-CONEXUS partnerystės galimybės. Tikiu ir linkiu, kad ir ateinantys metai būtų auginantys bei telkiantys bendruomenę", – viltimis dalijosi KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.


Statistika:

KU diplomai įteikiami 2 kartus per metus.

Šiemet KU baigė 728 absolventai.

Birželio 23 d. diplomai įteikti 561 studentui, 314 jų – bakalaurai, 209 – magistrai, 38 studentai baigė pedagogikos profesines studijas, 29 absolventai – užsienio šalių piliečiai, 3 jų Baltijos istorijos ir archeologijos institute pastaruosius trejus metus studijavo Europos istoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS