Uostamiesčio gyventojams – išbandymas: teks verstis be karšto vandens | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAMS – IŠBANDYMAS: TEKS VERSTIS BE KARŠTO VANDENS

Uostamiesčio gyventojams jau netrukus kurį laiką teks verstis be karšto vandens – numatomi hidrauliniai bandymai. Šiemet dėl karantino bandymai vyks gerokai vėliau nei ankstesniais metais.

Artėja bandymai

Šiemet dėl koronaviruso pandemijos šilumos trasų hidrauliniai bandymai Klaipėdoje nevyko, kaip įprasta, tuojau po šildymo sezono pabaigos, o buvo nukelti į vasarą.

Šiaurinėje Klaipėdos dalyje hidrauliniai bandymai vyks liepos 13–18 d., o pietinėje miesto dalyje iki Kauno gatvės – rugpjūčio 10–15 d.

"Patys pirmieji bandymai buvo planuoti iškart pasibaigus šildymo sezonui, kaip ir būdavo kasmet, – gegužę ir birželį. Kadangi buvo paskelbtas karantinas, dauguma žmonių buvo namuose, todėl buvo priimtas sprendimas bandymus nukelti į vasarą, tikintis, kad galbūt bus šiltesni orai, pasibaigs karantino laikotarpis ir bus paprasčiau. Taip ir atsitiko", – aiškino bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris.

Didelių defektų pavyks išvengti?

Į vasarą bandymai nukelti dėl gyventojų patogumo, tačiau įmonei tai gali reikšti didesnę įtampą, mat paprastai iškart po šildymo sezono atlikus bandymus dar likdavo pakankamai laiko iki kito šildymo sezono pašalinti bandymų metu atrastus trūkumus.

Vis dėlto viliamasi, kad šiemet bandymų metu didelių defektų neišryškės.

"To tikimės kasmet, kadangi vis renovuojame ir statome naujus tinklus, po truputį atsinaujiname ir kiekvienais metais tos silpnosios vietos prapuola, vis mažiau atsiranda bėdų", – pastebėjo A.Smaguris.

Pašnekovo teigimu, nors senų tinklų mieste dar yra likę, tačiau gerai tai, kad atnaujintos ir vis dar naujinamos pagrindinės miesto magistralės.

Taigi defekto atveju vasarą be karšto vandens liktų tik nedidelė gyventojų dalis, o sugedus vienai pagrindinių miesto magistralių, pasekmes pajustų net keli miesto kvartalai.

Stengsis baigti greičiau

Kaip ir kasmet, formaliai karšto vandens tiekimas bandymų metu bus stabdomas savaitei, tačiau uostamiesčio energetikai karštą vandenį į trasas skubės grąžinti greičiau.

A.Smaguris dėstė, jog bus dirbama kaip visada, jau sekmadienio vakarą prasidės aušinimas, kad pirmadienį prižiūrėtojai galėtų užaklinti sistemas bei antradienį vykdyti bandymus.

"Visada pavykdavo, per antradienį atlikdavome  hidraulinius bandymus, trečiadienio naktį pradėdavome pildyti, daryti cirkuliaciją ir bandyti paleisti šilumą. Panašūs planai yra ir šiemet", – teigė pašnekovas.

Tiesa, jeigu kažkur bus aptikta defektų, karšto vandens gali tekti palaukti ilgiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Smarydla

Nuo liepos 13 iki 18 nuomoju savo dušą ir vaną šiauriniams gyventojams. Kreiptis adresu: Mogiliuova krautuvi "Čia" prie antra padjezda. Antoša ir Proša.

Jiems niekada laiko nepakanka

Buvo kartą, kad net po įprastinių bandymų birželio pradžioje mums karštą vandenį atjungė vienai savaitei rudenį, kai jau buvo šaltą ir turėjo prasidėti šildymo sezonas. Tad nauja tvarka net patogiai - rupjūtį ir lyja dažniau, ir šalčiau būna, o ir "Klaipėdos energija", kaip parodė praktika, vis vien vasarą nieko nedarytų, jei ir būtų atrasta kažkokių problemų - visi darbai ir taip būtų atidėti iki rudens.

Laima

Žmonės,išjunkit karšto vandens sklendę,nes bėgs šaltas,o mokėsit,kaip už karštą,kažkodėl niekada nepataria.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS