Uostamiesčio kiemuose – padangų sąvartynai | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO KIEMUOSE – PADANGŲ SĄVARTYNAI

Vyturio gatvės gyventojai pastebėjo, jog šalia šios gatvės 23-iuoju numeriu pažymėtu namu kyla panaudotų padangų krūvos. Žmonės piktinasi, kad jų kiemai tampa sąvartynais.

Vyturio gatvės gyventojai pastebėjo, jog šalia šios gatvės 23-iuoju numeriu pažymėtu namu kyla panaudotų padangų krūvos. Žmonės piktinasi, kad jų kiemai tampa sąvartynais.

Nors pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus vasarines automobilių padangas į žiemines reikia keisti nuo lapkričio 1 d., kai kurie vairuotojai tai daro jau dabar. Senomis jie be skrupulų atsikrato daugiabučių namų kiemuose.

Vyturio gatvės gyventoja Akvilė piktinasi, kad žmonės visai nebeturi gėdos jausmo, – pakeitę naudotas padangas naujomis, senąsias jie palieka tiesiog prie buitinių konteinerių.

Tačiau labiausiai moterį piktino tai, kad klaipėdiečiai senas padangas palieka ir prie daugiabučių rūsiuose esančių sandėliukų.

"Mūsų gatvės gyventojai visai nebeturi gėdos jausmo. Blogiausia, kad ir kitų gatvių žmonės irgi čia suneša savo automobilių atliekas. Vėliau vaikai šias padangas išmėto po visą pievą. Visai netoli yra vaikų darželis, koks pavyzdys yra rodomas mažiesiems? Vaizdas baisus", – skundėsi Akvilė.

Šalia šio šiukšlyno taip pat laiką mėgsta leisti ir asocialūs asmenys, kurie senas padangas sudėlioja vieną ant kitos ir, susėdę ant jų, gurkšnoja alkoholinius gėrimus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova vakar tvirtino apie šią situaciją sužinojusi iš dienraščio "Klaipėda" žurnalistų bei pridūrė, jog teritorija bus išvalyta per artimiausias dienas:
"Viską pranešiau atsakingoms institucijoms. Rytoj turėtų būti viskas sutvarkyta".

Klaipėdos aplinkos apsaugos departamento atstovai teigė, kad padangos yra priskiriamos itin pavojingoms medžiagoms, todėl baudos už teršimą jomis gali siekti ir 15 tūkst. litų.

Panaudotas padangas vairuotojai Klaipėdoje turi pristatyti į stambiųjų atliekų surinkimo aikšteles, esančias Tilžės arba Plieno gatvėse, taip pat Šiaurės prospekte.

Jei žmogus savo mašinos padangas keičia autoservise, senosios turi būti priimtos už dyką.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

padanga

Ačiū paksoidams tvarka ir teisingumas pagal ....

to padanga

padėkok Aplinkos ministerijai ir "išmintingiesiems" paksoidams, kurie uždraudė padangas palikti prie konteinerių ir vežėjams jas paimti kartu su kitomis šiukšlėmis.

padanga

To reikėjo ir tikėtis kai paslauga atitolinama nuo gyventojo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS