Uostamiesčio ledo čiuožykla baigė veiklą | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO LEDO ČIUOŽYKLA BAIGĖ VEIKLĄ

Uostamiesčio ledo čiuožykloje paskutinį savaitgalį prieš uždarymą fiksuotas beveik rekordinis lankytojų skaičius. Stingdantis šaltis neįbaugino klaipėdiečių, o pramogą išmėginti norinčiųjų eilės vėl driekėsi iki prekybininkų namelių. Šiais metais Teatro aikštės čiuožykloje sulaukta apie 10 tūkst. lankytojų.

Pastarąjį savaitgalį uostamiesčio ledo čiuožykla ir vėl fiksavo lankytojų rekordus. Pasak projektų vadovės Živilės Putnienės, šaltas savaitgalis neišgąsdino klaipėdiečių.

„Nors visą savaitgalį šaltis buvo tikrai nemenkas, o penktadienį dar ir intensyviai snigo, šeštadienį sulaukta beveik rekordinio lankytojų skaičiaus, o eilės būdavo visą laiką, ypač vakarais“, – kalbėjo Ž. Putnienė.

Projektų vadovė pripažino, kad kartu su kolegomis svarstė pratęsti čiuožyklos veikimą, tačiau 2019 m. patirtis parodė, kad po Trijų Karalių, kai nupuošiamas miestas ir kalėdinės eglutės, pranyksta ir šventinė dvasia.

Pratęstas ledo čiuožyklos veikimo laikotarpis nebūtų naudingas miestui.

„Buvo minčių pratęsti čiuožyklos veikimą, kadangi žiemiški orai dar nesitraukia, tačiau 2019 m. buvusios čiuožyklos patirtis parodė, kad po Trijų Karalių, visiškai baigiasi šventinis laikotarpis, nupuošiamas miestas ir pagrindinė eglė, nebelieka šventinės dvasios“, – teigė vadovė.

Pasak Ž. Putnienės, pratęstas ledo čiuožyklos veikimo laikotarpis nebūtų naudingas miestui, kadangi sausio–vasario mėnesiais lankytojų skaičius žymiai sumažėtų, o pustuštės čiuožyklos išlaikymas pareikalautų daug elektros sąnaudų.

Paskutinį savaitgalį prieš uždarymą čiuožyklos darbuotojams teko suteikti ir pirmąją pagalbą, kadangi susižalojo vienas lankytojas.

„Deja, turėjome ir nelaimingų atsitikimų, šeštadienį lankytojas stipriai išsisuko koją, tiksliai nežinome, ar tai buvo raiščių patempimas, įskilimas ar net kojos lūžis, tačiau greitosios kviesti neprireikė, mūsų apmokyti darbuotojai suteikė būtinąją pirmąją pagalbą, vėliau žmogus pats nuvažiavo į ligoninės priimamąjį“, – pasakojo projektų vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Naudingas straipsnis

Ačiū,kad paaiškinote ,kodėl ilgai nebeveiks čiuožykla.

mh

Ačiū už čiuožyklos idėja. Geras pozityvas Kalėdų šventėms. Ir tai nepriklauso kad oras ne koks buvo. Ši idėja tiktu kiekvienais metais. O tobulėjimui šioje idėjoje tai pat vietos yra , kad ir dėl medinio aptvėrimo, Idėja nebloga, medis šiltai priimamas, bet jam truko iki galo sudėliotos minties, sujungimams ir tt, gal dažytas turėjo būti, gal dar kažkas, Dabar neišbaigtai ir truputi „kirviškai“ atrodė. Kaip liaudyje sakoma: darė su užsidegimu bet iki galo nedadarė. Tad tobulėkit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS