Uostamiesčio vaikų pramogos – aptvare | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO VAIKŲ PRAMOGOS – APTVARE

Smilties Pylimo, Sportininkų ir J.Janonio gatvių apsuptame kieme mažyliai daugiau nei savaitę žaidžia apjuosti tvoros. Komisija dar nepriėmė jiems skirtos naujos žaidimų aikštelės.

Prieš pat Kalėdas darbininkai naujai įrengiamoje aikštelėje išpylė juodą dervą, kuri padengė beveik visą aikštelę. Tiesa, jiems tada pritrūko kelių valandų ir kelių kibirų masės, todėl iki pavasario vaikai vengė čiuožinėti nuo vadinamųjų straublių, nes plumptelėtų į žvyrą.

Prieš porą savaičių darbininkai pagaliau grįžo į šį kiemą, aptvėrė aikštelę tvora ir per dieną paklojo šviesią dangą.

Kažin ar kas matė, ar plikasis kampas gavo juodos masės. Vaikams tai visiškai nesvarbu. Jie laukė, kol masė sustings.

Po savaitės mažieji įsidrąsino ir įlindo į aptvarą. Visą savaitę vaikai suposi, šokinėjo, laipiojo ir kitaip žaidė aikštelėje.

Mamos ir močiutės stebėjo juos už tvoros ir kraipė galvas svarstydamos – gal darbininkai tiesiog pamiršo išsigabenti tvorą. Taip kaip šiame kieme pernai šaligatvius kloję darbininkai buvo pamiršę biotualetą.

Pasirodo, užsakovės – miesto savivaldybės – atstovai dar nepriėmė darbo.

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vyriausioji specialistė Dženeta Būdvytytė patikino, kad rangovams dar teks grįžti į visas penkias uostamiestyje įrengtas vaikų žaidimo aikšteles. Pastebėta trūkumų.

"Jie nėra dideli, bet kol nebus pašalinti, mes darbo nepriimsime. Defektai nėra dideli, bet ir jų neturi būti. Man atrodo, kad pavojaus vaikams nėra, jei jie žaidžia šiose aikštelėse, bet kiekvieno mažylio tėvai patys turi įvertinti grėsmes", – teigė valdininkė.

Aikšteles juosiančios tvoros bus nuimtos tik tada, kai darbai bus atlikti ir priimti pagal visus reikalavimus. Tikėtina, kad tai bus padaryta po kelių savaičių.

Šalia naujosios aikštelės neseniai sumontuoti įrenginiai vaikams jau pradeda kelti grėsmę saugumui.

Kadangi toje pačioje vietoje važinėjo automobiliai, darbininkai naudojo techniką, žolė sunyko. Vaikai žaisdami išspardė smėlį prie kopetėlių, į paviršių išlindo metalinės jų tvirtinimo konstrukcijos.

D.Būdvytytė paaiškino, kad apie tokius defektus derėtų pranešti namų valdų darbuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

irgi mama

O jūsų manymų kam tie kiemai skirti, mašinom? Ar vaikams? Ko draugių statykit aikštelių, užteks sėdėti namuose prie kompu ir planšečių, visi į lauką žaisti!!!!!!!!!!

Jonė

Pritariame tų mamyčių pasiūlymams. Puiki mintis,tik ar kas įsiklausys.Kiemuose vaikams nesaugu ir tų įrengimų labai mažai o jeigu susivienytų visas mikrorajonas-išeitų puiki žaidimų aikštelė. Ir tų aikštelių priežiūra būtų paprastesnė, nes visi vienoje vietoje.

mamos

Todėl vaikų žaidimų aikšteles reikia įrengti ne pačiuose kiemuose, bet šalia esančiuose skvereiuose ar šiaip neutraliose vietose . Juk kiekvienas mikrorajonas turi tokių žalių plotų.Tada gyventojai turės sutarti draugiškai ir nevaikys vieni kitų iš savo kiemo. Galų gale ir vaikams bus saugiau, nes mamos turės ne per langą vaikus prižiūrėti o eiti su jais kartu.Po vieną tą įrengimą kiemuose -nepasiteisino, tai reikia juos apjungti vienoje bendroje vietoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS