Uostamiesčio vairuotojų laukia eismo pokyčiai | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO VAIRUOTOJŲ LAUKIA EISMO POKYČIAI

Taikos prospekto ruože tarp Kauno ir Sausio 15-osios gatvių rytais ir po darbo valandų susidarančios automobilių spūstys gali kiek sumažėti. Valdininkai svarstė, ar automobiliams leisti važiuoti viešajam transportui ir elektromobiliams skirtomis juostomis. Vis dėlto tokiai idėjai pritarta tik iš dalies.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, užbaigus šiame kelio ruože vykusius remonto darbus, būtina spręsti eismo kamšačių problemą.

"Taikos prospekto ruožu tarp Kauno ir Sausio 15-osios gatvių klaipėdiečiai rytais skuba į darbus, vakarais važiuoja namo. Automobilių srautas didelis, o juostų, iš kurių viena skirta naudotis viešajam transportui ir elektromobiliams, – tik dvi. Nekeista, kad susidaro kamšatys", – kalbėjo O.Mariničius.

Tačiau kelių policijos pareigūnai ir viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" atstovai tokiam pasiūlymui nepritarė.

Anot specialistų, lengviesiems automobiliams naudojantis viešajam transportui skirta juosta  gerokai sulėtėtų autobusų eismas.

"Nutarėme, jog minėta juosta galės važiuoti tik lengvieji automobiliai, kuriuose sėdės ne mažiau kaip keturi keleiviai. Taip pat svarstome įsigyti papildomą techninę įrangą, padėsiančią kontroliuoti situaciją", – sakė O.Mariničius.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

taksistas

Dauguma vairuotojų mes siūlome padaryti 6 juostų kelią nuo Kauno iki Sausio 15 gatvės sankryžos. Ir problemos išsispres.Dažniau savivaldybės klerkams reikia išeiti į gatvės . Tada ir galvytės atvės ir sprendimo būdus suras. Sekmės

Klaipėda

+1 juosta (dabartinės kaip debilams plačios), reversiniai šviesoforai (reguliuojantis pralaidumą priklausomai nuo intensyvaus eismo krypties), žalioji banga (šviesoforai sureguliuoti), dviejų juostų vieną krytpimi jokių išskyrimų viešajam transportui, trys juostos - maloniai prašome. Štai jūsų sprendimai, alioo, debiliukai iš savivaldybės...

buki ar ,tingus asmenys priima sprendimu mieste dėl eismo

Tegul savivaldybės valdininkai nuvažiuoja į Liepoją ir pamatys kaip ten sureguliuoti šviesaforai mieste, važiuoji gatve ir visą laiką dega tau žalia šviesa ,aišku privalai laikytis leidžiamo greičio,senai Klaipėdoje žadėjo tai daryti , pinigus leidžia visokioms tyrinėjimo programoms ,o rezultatas nulinis .O kas liečia išskirtinumą pirmai juostai pritariu žemiau rašusiam ,kad turi būti ne mažiau kaip trys eismo juostos vieną kryptim
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS