Uostamiesčio valdžia vertina „Geotermos“ veiklos atnaujinimo galimybę | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO VALDŽIA VERTINA „GEOTERMOS“ VEIKLOS ATNAUJINIMO GALIMYBĘ

Klaipėdos savivaldybė siekia spartinti bankrutavusios geoterminės jėgainės „Geoterma“ veiklos atkūrimą ir panaudoti ją centralizuotam šilumos tiekimui mieste, sako meras Arvydas Vaitkus.

Anot jo, šiuo metu tokią galimybę vertina specialiai šiam tikslui suburta darbo grupė.

„Greitai bus dveji metai, kai mes turime „Geotermos“ turtą perėmę iš valstybės, šis turtas iki šios dienos niekaip nenaudojamas. Pagrindinis tikslas yra ne šiaip kokį projektą įvykdyti, bet piginti šildymo kainas klaipėdiečiams. Tai darbo grupė yra sudaryta. (...) Turi pasitikrinti įrangą ir toliau žiūrėti, kaip tvarkytis“, – pirmadienį Klaipėdoje žurnalistams sakė A. Vaitkus.

Jis sakė nežinantis, ar jėgainės darbo atnaujinimas būtų sudėtingas, kol nėra informacijos apie infrastruktūros būklę.

„Noras yra, kad tokia struktūra veiktų (...) Šiai dienai, kol aš neturiu informacijos, kokia yra būsena visos tos infrastruktūros, atsakyti negaliu“, – teigė A. Vaitkus.

„Geotermos“ veikla sustabdyta 2017 metų kovo 1 dieną dėl pasikeitusios dujų kainos. Tais pačiais metais buvo paskelbtas 100 proc. bendrovės akcijų viešas aukcionas, tačiau bendrovę įtraukus į svarbių nacionaliniam saugumui įmonių sąrašą, privatizavimas 2018 metų pradžioje buvo sustabdytas.

Turto bankas į teismą dėl bankroto bylos „Geotermai“ iškėlimo kreipėsi 2019 metų vasarį, o bankrotas bendrovei iškeltas tų pačių metų kovą.

Jėgainės turtą pernai iš valstybės perėmė Klaipėdos savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Neystengs

tas meras nieko padaryt.Čia virš galvos voratinklio. Siekiančio stiprius banditus Liberastai laiko Geoterma sau. Asmeniniams bizniams. Kai užims valdžia tai pasims O dabar neleis bet kam iš gatvės čia kišt nosies. Ryšiai tebeveikia tulpiu paštas irgi

Sėkmės

Merui.

jo

atgaivins renovuos ir atiduos. Liberaliniam sukatai kad pinigus drožtų. Liberalų sąmyžio įsigalėjimo laikais įvestas mūsų visų turto vogimas remiantis tam išleistais įstatymais /ačiū Kubilui Masiolui Šudbarui ir Sobatauskui/ Geoterma buvo išskirtinė. Ir kad ją nuvaryt reikėjo ypatingų sugebėjimų ir ypač geros korupcijos diktato

SUSIJUSIOS NAUJIENOS