Per uostamiestį keliauja įspūdingi kroviniai | KaunoDiena.lt

PER UOSTAMIESTĮ KELIAUJA ĮSPŪDINGI KROVINIAI

Antradienio vakarą klaipėdiečiai turėjo šarvuotis kantrybe – planuota, kad apie 21 val. iš uosto pajudės įspūdingas krovinys, kurį žadėta per naktį nugabenti iki Baltarusijos pasienio.

Įmonės "Jūrtransa", kuri gabena didelio gabarito krovinius, vadovas Alvijus Maskelis aiškino, kad į Baltarusiją vežamas trąšų gamyklai skirtas kondensatorius.

"Į Gardine statomą trąšų gamyklą keliaus ne tik šis, bet ir savaitgalį uostą pasieksiantis krovinys. Šio krovinio ilgis 17,49 m, plotis – 5,10 m, aukštis – 5,40 m, todėl galimi trumpalaikiai eismo sutrikimai", – vakar pasakojo įmonės vadovas.

Krovinys iš Centrinio Klaipėdos terminalo turėjo Baltijos prospektu pajudėti 21 val. Privažiavusi Jakų žiedinę sankryžą, vilkstinė patraukė Dovilų keliu, o šiame miestelyje judėjo Baičių link. Pervažiavusi tiltą per Miniją, suko Šniaukštų link ir traukė link Vėžaičių viaduko per greitkelį.

"Mes netelpame po viadukais. Autostrada važiuosime iki Kryžkalnio, o nuo ten judėsime Tauragės link", – vakar planavo įmonės vadovas.

Aiškinta, jog šį kartą neteks atjungti nė vienos elektros linijos. Tačiau vakar taip pat užsiminta, kad automobilių vilkstinės kiti eismo dalyviai lenkti negalės.

Esą krovinys užims pusantros eismo juostos, todėl policija neleis lenkti krovinio net greitkelyje.

Planuota, kad naktį krovinys pasieks Kauno aplinkkelį ir pasuks Birštono link. Toliau vilkikas turėjo sukti Vilniaus link, o apie 5 val. ryte – pervažiuoti ir sostinę.

Paryčiais vilkikai turėjo privažiuoti Baltarusijos sieną.

Sekmadienį į Baltarusijos trąšų gamyklą keliaus net 36 metrų ilgio krovinys.

Tačiau šio krovinio aukštis leidžia vilkikui važiuoti greitkeliu, todėl sunkiasvoris automobilis nebesiblaškys kaimo keliukais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Klp

Netiketai ir as pakliuvau, tad manyciau, ju svoris pakankamas-maniau, kad antrasis vilkikas sunkiai ikils i kalna prie degalines...

agatai

Koks ten svoris, žurnalistai labai stipriai išpūtė dramblį. Nuotraukoje įdėtas daiktas turbūt 10x didesnis nei šiandien važiavo realybėje.

Agata

Koks svoris sio malonumo? Kad viadukais vaziuos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS