Uostamiestyje daugės elektromobilių stotelių | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE DAUGĖS ELEKTROMOBILIŲ STOTELIŲ

  • 4

Uostamiestyje ketinama gerinti sąlygas elektromobilių vairuotojams. Numatoma, kad artimiausius trejus metus ne tik išliks galimybė miesto stotelėse nemokamai įkrauti tokias transporto priemones, bet ir įrengti daugiau įkrovimo stotelių.

Klaipėdos politikams siūloma pritarti artėjančius trejus metus leisti elektromobilių vairuotojams šias transporto priemones nemokamai įkrauti miestui priklausančiose įkrovimo stotelėse.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, šiuo metu mieste yra 13 tokių elektromobilių įkrovimo stotelių.

Jos išdėstytos visoje Klaipėdoje, tad tokias transporto priemones yra galimybių įkrauti tiek miesto pietinėje, tiek centrinėje, tiek šiaurinėse dalyse.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad stotelių tinklą dar ketinama plėsti. 2021–2023 m. mieste numatoma įrengti devynias greitojo įkrovimo stoteles – po tris per metus.

Elektros energijos sąnaudos iš šiuo metu esančių įkrovimo stotelių per metus sudaro apie 11 tūkst. eurų.

Neatlygintinai elektra varomų mašinų įkrovimo paslaugą teikia ir Vilnius bei Kaunas. Taip siekiama skatinti ekologiško transporto naudojimą.

Valstybės įmonės "Regitra" duomenimis, balandžio 1 d. Klaipėdoje buvo registruoti 76 grynieji elektromobiliai, Klaipėdos rajone – 49.

Šį klausimą neseniai svarstę miesto Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė tokiam siūlymui, galutinį žodį dar turės tarti miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

lopas

Elektromobilių savininkai įkrauna savo automobilius už visų mokesčių mokėtojų pinigus (įkrovimo stotelių įrengimas, elektros energija įkrovimui). Taip ir neblogai, turiu elektromobilį o locheliai tegul moka.

Darius

Ar tikrai nemokamai, tai kas sumokės milijonieriams už prabangos prekes, ar tik ne tūlas mokesčių mokėtojas kuris niekados net nepasvajos įsigyti elekromobilio?

Anonimas

stato DEL SAVES !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS