Uostamiestyje į mokyklas – pažliugusiais takais | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE Į MOKYKLAS – PAŽLIUGUSIAIS TAKAIS

Klaipėdiečiai skundžiasi dar vienu prastos būklės kiemu pietinėje miesto dalyje. Anot specialistų, akivaizdu, kad šaligatviai čia niokojami mašinomis.

Budelkiemio gatvėje tarp 9, 11, 21 daugiabučių namų esantis pėsčiųjų takas, kaip apibūdino patys gyventojai, virsta didele pelke.

Išdaužytomis plytelėmis ir pažliugusia, mašinomis išvažinėta veja kasdien brenda mažamečiai.

"Negana to, kad Mogiliovo gatvėje tarp 6 ir 8 namų buvo panaikinta pėsčiųjų perėja ir L. Stulpino, "Varpo" mokyklų mokiniai nuolat konfliktuoja su vairuotojais. Dabar vaikai priversti klampoti pelkėmis. Nejaugi negalima sutvarkyti to tako? Aikštelėje kasdien stovi apie pusšimtis automobilių. Kai vairuotojai patys nebeišvažiavo, atgabeno kelis kibirus žvyro ir išpylė. Nes ne tik pėstieji, bet ir mašinos jau klimpsta", – dėstė klaipėdietis Zigmas K.

Dabar vaikai priversti klampoti pelkėmis.

Jo žodžiais, mašinomis vairuotojai užstato pėsčiųjų taką, todėl mokiniai priversti vaikščioti purvynais.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė, minėti adresai nepatenka į šiuo metu galiojantį priemonių planą daugiabučių namų infrastruktūrai gerinti.

Prašymai buvo gauti 2019-ųjų sausį (pirmieji prašymai dėl įtraukimo į programą turėjo būti pateikti iki 2016-ųjų balandžio 18 d.).

"Todėl Budelkiemio g. 9, 11, 21 adresus įtraukėme į kitais etapais planuojamų projektuoti teritorijų sąrašą. Kol bus pradėtos vykdyti šios priemonės, kiemų priežiūra bus atliekama remontuojant asfalto dangas, tvarkant nepatenkinamos būklės šaligatvius. Spręsime klausimą dėl nurodytų šaligatvių remonto, tačiau sykiu reikia galvoti apie eismą ribojančių priemonių įrengimą, kadangi akivaizdžiai matyti, kad šaligatviai yra laužomi transporto priemonėmis", – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus specialistė.

Visais šaligatvių ar asfalto dangos remonto, darbų terminų klausimais gyventojai gali kreiptis ir tiesiogiai į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Runkeliams

Prie ko čia meras ir savivaldybė.Patys debilai važinėjat šaligatviais ,o paskui šaukiate kodėl meras jų netvarko.Drąsos neužtenka sudrausminti ar nufotografuoti tokius vairuotojus,bet naglumo užtenka kaltinti merą...

nu bet sutapimas

tik Klaipėdoje atsidūrė valdžioje konservatoriai, jų vicemeras atsakingas už infrostruktūrą, o vaikai net į mokyklą eina purvu, kur garsioji Bilotaitė prieš tai garsiai kalbėjusi ir foto su trinkelėm besidariusi?

Įdomiai čia

Vienas internautas siūlo gyventojams ,,susimesti".:D). Gerai, bet pažiūrėkim smulkiau. Miesto infrasturktūros priežiūra ir darbai priklauso savivaldybei(viena iš išrinktos valdžios funkcijų). Ji gali ne tik už miesto biudžeto lėšas vykdyti darbus susijusius su šita sritim, bet gali gauti finansavimus iš kitų šaltinių. Žinoma, tas yra sudėtinga, reikalauja daug jėgų ir mokėjimo laviruoti tarp aukšiausių šalies institucijų ir jų darinių, bet įmanoma. Manau,kad dabartinis mūsų miesto valdžios požiūrių kriterijus yra verslas ir..tingėjimas.Nafik reikia užsikrauti sau hemorojų, paskui kažkiek metų tampytis, jeigu runkeliams ir taip tiks.:D) Atkerti į pretenzijas ,,mokėkit patys ir vykdykit-čia kapitalizmas o ne sowietiniai laikai"..Bet pabandytų bent vienas namas pamėginti kažką stambesnio pasidaryti sau su jais nesuderinęsd-su teisėsauga atlėktų ka nedarė tų sušiktų viešųjų pirkimų ir kitų nesamonių dėl kurių paprasčiausi darbai išaugina įkainius iki kosmoso. Atkatininkai prakeikti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS