Uostamiestyje sumažės švietimo įstaigų darbuotojų | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE SUMAŽĖS ŠVIETIMO ĮSTAIGŲ DARBUOTOJŲ

Klaipėdoje planuojama nustatyti mažesnį mokytojų skaičių. Dėl įvykusių permainų kai kuriose mokyklose, planuojama, mažės mokytojų, kai kur – valgyklų darbuotojų etatų skaičius. Vis dėlto ne visose švietimo įstaigose dirbančiųjų bus mažiau, keliose mokyklose bus įsteigta mokytojų padėjėjų etatų.

Klaipėdoje planuojama nustatyti mažesnį mokytojų skaičių. Dėl įvykusių permainų kai kuriose mokyklose, planuojama, mažės mokytojų, kai kur – valgyklų darbuotojų etatų skaičius. Vis dėlto ne visose švietimo įstaigose dirbančiųjų bus mažiau, keliose mokyklose bus įsteigta mokytojų padėjėjų etatų.

Keis etatų skaičių

Didžiausias leistinas švietimo įstaigų darbuotojų skaičius buvo nustatytas dar 2012 metais, tačiau po neseniai įvykusių permainų Klaipėdos savivaldybės tarybai siūloma šį skaičių keisti.

Sujungus Klaipėdos Naujakiemio ir Salio Šemerio mokyklas ir joms tapus Klaipėdos suaugusiųjų gimnazija planuojama mažinti mokytojų etatų skaičių. Iš buvusių 41,25 etatų planuojama palikti 26.

Vykdant šių mokyklų reorganizaciją, Salio Šemerio gimnazijos patalpos perduotos Vydūno gimnazijai.
Būta ir daugiau pakitimų: Klaipėdos Andriejaus Rubliovo mokyklą prijungus prie „Santarvės“ mokyklos.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento Planavimo ir analizės skyriaus vedėja Jolanta Ceplienė pastebėjo, jog darbuotojų skaičių siūloma keisti ne tik dėl sujungtų mokyklų, bet ir dėl to, jog kai kuriose švietimo įstaigose, kur įsteigta naujų grupių ar klasių, pastebėtas poreikis didinti darbuotojų skaičių bei patvirtinti nauji švietimo įstaigų darbuotojų normatyvai.

Etatų bus mažiau

„Švietimo įstaigose padidėjo 57 etatais, o sumažėjo – 91, todėl bendrai skaičiuojant sumažėjo 33,77 etato. Jie kainuoja 606 tūkst. litų“, – paaiškino J.Ceplienė.

Etatų mažėja ne tik sujungtose mokyklose, bet ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose:  lopšeliuose-darželiuose „Eglutė“, „Giliukas“, „Gintarėlis“, „Pušaitė“, „Versmė“.

Iki šiol šios darbo vietos buvo išlaikomos iš mokinio krepšelio, savivaldybės biudžeto, biudžetinių įstaigų lėšų. Planuojama, kad sutaupytus pinigus bus galima panaudoti kitoms švietimo įstaigų reikmėms.

„Etatų neišauginome, o sumažinome“, – pastebėjo skyriaus vedėja.

Švietimo įstaigose mažės ne tik pedagogų, bet ir kitos specializacijos darbuotojų: sanitarų, slaugytojų, gydytojų ar psichologų.

Miestui – trys psichologai

Nors tarp mažėjančių etatų linksniuojami ir psichologai, tačiau jie dirbti pradės Klaipėdos pedagoginėje psichologinėje tarnyboje. Trys psichologai bus atsakingi už visas uostamiesčio švietimo įstaigas.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė užtikrino, jog tiek psichologų pakaks.

„Noriu pastebėti, jog Klaipėdos psichologinė pedagoginė tarnyba turi daugiau etatų nei Kaunas ar Vilnius, todėl pajėgų tikrai užteks“, – užtikrino L.Prižgintienė.

Mažiau – ne visur

Liudviko Stulpino progimnazijoje, „Baltijos“ gimnazijoje, „Pajūrio“ pagrindinėje mokykloje  planuojama mažinti valgyklos darbuotojų skaičių beveik 10 etatų.
Toks poreikis atsirado todėl, kad mokyklos sudarė sutartis su privačiais maitinimo operatoriais.

Nors skaičiuojant bendrai etatų ir sumažėjo, tačiau kai kurių įstaigų personalas išsiplėtė. Papildomų etatų planuojama steigti mokykloms, kurių plotas padidėjo gavus naujų patalpų.

Mokytojai dirbantys su specialiųjų poreikių turinčiais vaikais, taip pat sulauks pagalbos, mat steigiami papildomi mokytojų padėjėjų etatai.

Dėl suformuotų naujų priešmokyklinių grupių daugiau darbuotojų atsiras ir uostamiesčio darželiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Daiva :)

Ko gero švietimo skyriuje nežino, kad norint patekti pas psichologą į pedagoginę-psichologinę tarnybą, tenka laukti eilėje... o tos pagalbos reikia kuo greičiau.

už psichologą mokykloje

kam čia atrodo, kad mokykloje nereikalingi psichologai? Ar mažai vaikų per langus šokinėja? Ar kas nors darė kokį tyrimą, kuris patvirtintų jų nereikalingumą? Jei taip, būtų gerai paskaityti išvadas...

Kardui

na ir kaip tu iš tų sutaupytų lėšų užimsi jaunimą?Nusamdysi lektorių kuris papasakos kad gyvenimas Lietuvoje gražus o jiems reikia /tipo karo akivaizdoj nes rusai puola/būti dideliais patriotais ir dar biiiiški pakentėti nes tuoj tuoj bus gerai?Ir teisingai daro kad nieko neveikia.Jeigu neapsimoka.Reiškia-protingi.Mokėkit tose daugybėse darbabižės kišamose vietose kaip turi būt-nerasit nei vieno jauno bedarbio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS