Uostamiestyje – tarptautinė Kaziuko mugė | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE – TARPTAUTINĖ KAZIUKO MUGĖ

  • 3

Kiekvienais metais Klaipėdos krašto Kazimierų bendrijos organizuojamos Kazimierinės uostamiestyje pritraukia daugybę žmonių.

Šventė jau prieš keletą metų įgavo tarptautinį statusą – atvyksta amatininkai iš Lenkijos, Latvijos, Vengrijos, Rusijos, Ukrainos. Tai ne tik šventė tiems, kurie nori įsigyti amatininkų gamintus darbus, bet ir tiems, kurie vertina tradicinę muziką, liaudies meną.

Kazimierinių šventė Klaipėdoje prasideda tradiciškai organizuojamu koncertu visiems Klaipėdos Kaziukams ir Kazytėms. Koncertas vyks kovo 3 d. 18 val. Klaipėdos universiteto Menų akademijoje (K. Donelaičio g. 4). Šį kartą Kazimierus sveikins ir koncerte dalyvaus Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė sopranas profesorė Asta Krikščiūnaitė, Klaipėdos choras, vadovaujamas dirigento prof. Kazio Kšano bei kiti uostamiesčio vokalistai.

Kaziuko mugė vyks kovo 4-5 dienomis Klaipėdos senamiestyje nuo 8 iki 17 val.

Mugės atidarymas bus skelbiamas kovo 4 d. 12 val. Teatro aikštėje. Joje abi dienas trankiomis melodijomis Kazimierinių šventės lankytojus linksmins kapelos, ansambliai, šokių kolektyvai. Sekmadienį scena užleidžiama Klaipėdos vaikams ir jaunimui, kurie lankytojus džiugins instrumentiniais kūriniais, dainomis ir būgnų pasirodymais. Kovo 5 d. 12 val. bus apdovanoti piešinių konkurso „Aprenkim šventiškai Kaziuką“ dalyviai ir nugalėtojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klp

deja, labai maža Klaipėdoje būna mugė ir tikrai ne tarptautinė. Mažas pasirinkimas. visi į Vilnių traukia.

Rasa

Valio!

Rima

Laukiam laukiam!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS