Uosto poliklinikos kardiologai klaipėdiečius pakvietė į netradicinį renginį | KaunoDiena.lt

UOSTO POLIKLINIKOS KARDIOLOGAI KLAIPĖDIEČIUS PAKVIETĖ Į NETRADICINĮ RENGINĮ

  • 5

Pirmą kartą Uosto poliklinikos kardiologų komanda savo pacientus ir kitus sveikata besirūpinančius klaipėdiečius pakvietė pakalbėti apie širdies sveikatą paprastai ir suprantamai. Nemokamas socialinis renginys gerokai viršijo organizatorių lūkesčius, tad planuojama, kad tokių gydytojų susitikimų su pacientais neformalioje aplinkoje gali būti ir daugiau.

Apie ligas – paprastai ir aiškiai

Aktualiomis temomis apie širdies reikalus paprastai – toks buvo Uosto poliklinikos kardiologų komandos konferencijos tikslas. Klaipėdos universiteto „Aula Magna“ auditorijų komplekse vykęs socialinis renginys buvo skirtas sergantiems lėtinėms širdies ligomis ar jų artimiesiems bei visiems, kurie rūpinasi savo sveikata.

Uosto poliklinikos gydytojai kardiologai Andrej Pileckij, Eglė Drebickaitė, Paulius Orda, Gintarė Martinkutė ir Ovidijus Vaitkevičius skaitė pranešimus daugeliui aktualiomis temomis. Pokalbiui apie sveikatos problemas nuspręsta pasitelkti ne visai tradicinę formą ir stengtasi kalbėti kuo paprasčiau, vengiant sudėtingų medicininių terminų.

Kaip pasakojo idėjos sumanytojas gydytojas kardiologas A. Pileckij, per konsultaciją gydytojo kabinete skirtingiems pacientams dažnai tenka pasakoti panašius, nors ir individualizuotus dalykus: kuo žalingas cholesterolis, kodėl būtina gydyti aukštą kraujospūdį, kaip pasirūpinti savimi, sergant viena ar kita širdies liga.

„Dažniausiai konferencijas organizuojame kolegoms arba kitiems sveikatos priežiūros specialistams, o bendravimas su pacientais apsiriboja konsultacijomis gydytojo kabinete. Kraujospūdis, cholesterolis, širdies nepakankamumas – su šiomis problemomis vyresnio amžiaus žmonės arba jų artimieji susiduria labai dažnai. Tad šios temos aktualios daugeliui. Su kolegomis pastebėjome, kad pacientams trūksta kitokio formato pokalbių“, – pasakojo kardiologas A. Pileckij.

Be to, ne visi pacientai geba vienu metu priimti didesnį informacijos srautą, kiti galbūt pamiršta ko nors paklausti gydytojo.

Viršijo lūkesčius

„Kuo pacientas geriau supras savo ligą, jos simptomus, eigą, kaip ją gydyti, tuo geresnis bus rezultatas, naudingas abiem pusėms“, – apie paciento ir gydytojo bendradarbiavimo naudą kalbėjo A. Pileckij.

Panašu, kad socialinio renginio formatas nustebino klaipėdiečius. Iš pradžių į konferenciją atėję žmonės neslėpė skeptiško nusiteikimo, manydami, kad mainais už informaciją bus siūloma ką nors įsigyti. Paskaitų metu skeptiškumas po truputį blėso.

Kardiologai pasidžiaugė, kad renginio dalyviai aktyviai įsitraukė į pokalbį, pateikė daug įdomių klausimų. Dar renginio pradžioje buvo patarta vengti klausimų, susijusių su dalykais, kurie nėra gydytojų kompetencijoje, pavyzdžiui, dėl sveikatos apsaugos sistemos, sudėtingo patekimo pas gydytojus specialistus, asmeninių ligų.

Renginio organizatorius maloniai nustebino gausus klaipėdiečių dalyvavimas – į konferenciją susirinko per 120 dalyvių, kurie aktyviai domėjosi skaitomų pranešimų temomis.

„Renginys pasiteisino su kaupu. Puikių atsiliepimų sulaukėme ir iš užpildytų vertinimo anketų. Susidomėjimas buvo didžiulis, tad pasvarstome apie galimybę panašius renginius organizuoti ir ateityje, nebūtinai kardiologine tema“, – pasidžiaugė viena iš renginio organizatorių, Uosto poliklinikos atstovė Daiva Čekaitė.

GALERIJA

  • Atsiliepimai: renginio dalyvių buvo prašoma užpildyti vertinimo anketas.
Renginio organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To Zigmas

Dėl šio renginio anonso. Uosto poliklinikos internetinimae puslapyje buvo paskelbta, kad renginys vyks birželio 14d. 15val. Reikalinga išankstinė registracija. Kiek plačiai paskleist informaciją apie renginį paprastai sprendžia pats organizatorius. Na o Klaipėdos portalas savo stiliuje: parašo apie renginį praėjus 3 parom. Pavadinčiau ”pašvinkusiomis naujienomis”. Kitą kartą parašys apie kokį renginį praėjus mėnesiui.

geriau

sudo nemale eiles susimažintu o tai po mėnesi laukt reikia

Zigmas

Buciau butinai dalivaves, jokiu pranesimu.??
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS