Už buto šildymą sąskaitą gavusi senjorė sunerimo: kur išgaravo kompensacija? | KaunoDiena.lt

UŽ BUTO ŠILDYMĄ SĄSKAITĄ GAVUSI SENJORĖ SUNERIMO: KUR IŠGARAVO KOMPENSACIJA?

Pietinėje uostamiesčio pusėje gyvenanti pensininkė Irutė nustebo už buto šildymą gavusi sąskaitą, kurioje puikavosi didžiulė suma. Moters pajamos yra mažos, todėl jau ne vienerius metus ji gauna kompensaciją už šildymo mokestį. Tačiau šįkart jos prašyta sumokėti tarsi tokios nuolaidos ji neturėtų gauti.

Iškilo klausimų

Moteris žino, jog pažymą apie tai, kad jai tokia kompensacija priklauso, pristatė laiku.

Sutikusi kaimynę, ji sužinojo, kad taip pat atsitiko dar trims tame pačiame name gyvenančioms vienišoms pensininkėms.

Viena jų tikino nemokėsianti, kol šildymo kainų skaičiuotojai patys neišsiaiškins, kas ir kodėl padarė klaidą. Kita tikino net neturinti pinigų klaidingai paskaičiuotam mokesčiui sumokėti, bet baiminasi, ar dėl to neturės problemų.

Irutė nusprendė sumokėti visą reikalaujamą sumą, tikėdama, kad klaida bus ištaisyta, bet abejojo, ar perskaičiuojant mokesčius bus tinkamai pritaikyta nuo šių metų pradžios naudojama skaičiuoklė.

Jeigu kompensacijos negavęs žmogus jau sumokėjo visą per klaidą priskaičiuotą sumą, baimintis nereikėtų.

Netrukus bendrijos pirmininkas jai užsiminė, jog taip galėjo atsitikti todėl, kad "Klaipėdos energija" perėmė mokesčių skaičiavimą ir jų pateikimą vartotojams tiesiogiai, ne per bendriją.

Reikės sudaryti sutartį

Tai patvirtino ir Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vadovė Audronė Liesytė.

"Tokį paskaičiavimą "Klaipėdos energija" turi panaikinti ir delspinigių gyventojai neskaičiuoti, nes taip atsitiko ne dėl jos kaltės. Tokiu atveju gyventoja galėtų nemokėti pateiktos sąskaitos, kitą mėnesį gautų teisingai suskaičiuotą, – patarė A.Liesytė. – Pagal įstatymą, jei žmogus nesumoka už šildymą visos jam priskaičiuotos sumos, "Klaipėdos energija" kitą mėnesį mums praneša, kad šis vartotojas yra įsiskolinęs. Tada Socialinės paramos skyrius įstatymo yra įpareigotas raštu informuoti vartotoją apie susidariusią skolą ir prašyti pasirašyti skolos mažinimo sutartį su "Klaipėdos energija". Dėl techninės klaidos taip pat tektų elgtis ir moterims, kurios gavo klaidingą sąskaitą ir nepanoro jų apmokėti. Socialinės paramos skyrius negali taikyti kompensacijos už šildymą, jei gyventojas yra įsiskolinęs ir nėra sudaręs skolos mažinimo sutarties."

Kompensacija: ne visi mažas pajamas turintys žmonės gali sumokėti už būsto šildymą klaidingai nurodytą mokestį. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Patarė paskambinti

"Klaipėdos energijos" Klientų aptarnavimo grupės vyriausioji vadybininkė Vitalija Černauskienė klienčių atsiprašė įmonės vardu už techninę klaidą formuojant sąskaitas.

Ji paaiškino, kad prieš didžiąsias metų šventes duomenys nespėjo pasiekti sąskaitų sudarytojų.

"Tokios situacijos neturėtų kilti, tai buvo išimtinis atvejis. Jeigu žmogus žino, kad jam priklauso kompensacija už šildymą, bet gavo ne tokią sąskaitą, kokia jam priklausytų, verta paskambinti į "Klaipėdos energijos" klientų aptarnavimo centrą. Specialistai viską išsiaiškins. Telefonų numeriai, kuriais derėtų skambinti, nurodomi sąskaitose", – paaiškino V.Černauskienė.

Pasirodo, bendrijų administruojamų gyventojų tiesioginių sutarčių su "Klaipėdos energija" sudarymas vyksta palaipsniui. Per sausio mėnesį bene penkių namų gyventojai sąskaitas gaus nebe iš bendrijos, o tiesiogiai iš šilumą tiekiančios įmonės.

Duomenys apie kompensacijas gaunančius gyventojus jau pasiekė "Klaipėdos energiją".

Poniai Irutei ir jos likimo draugėms V.Černauskienė patarė nemokėti tik už šildymo paslaugą, bet už kitas paslaugas "Klaipėdos energijos" atsiųstame mokesčio lapelyje derėtų sumokėti. Klaida vėliau bus ištaisyta.

Jeigu kompensacijos negavęs žmogus jau sumokėjo visą per klaidą priskaičiuotą sumą, baimintis nereikėtų, nes abiejų mėnesių kompensacijos bus apskaičiuotos kito mėnesio sąskaitoje.

"Raginame bendrauti su bendrovės "Klaipėdos energija" darbuotojais, jie yra pasiryžę geranoriškai spręsti visas iškilusias problemas", – patikino V.Černauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Toms biuru prostitutkem

Reiktu primoket uz papildoma darba pizdelemis su svogeriais ant darbastaliu, kiek jos gali kentet tokia neteisybe, atsiskleidzia ruzava grozybe kas ryta pries virsininka, pist i kisene penki eurai iskart!

O

Monika, o tu ko nors gero gyvenime esi padares, kad cia skleisti suda is tavo burnos?

Monika

Jokių kompensacijų senems, kates mažiau šikins
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS