Už įvažiavimą į Neringą teks mokėti brangiau: opozicijos siūlymas atmestas | KaunoDiena.lt

UŽ ĮVAŽIAVIMĄ Į NERINGĄ TEKS MOKĖTI BRANGIAU: OPOZICIJOS SIŪLYMAS ATMESTAS

Nuo birželio 20 dienos už atvykimą į Neringą teks pakloti 30 eurų automobiliui. Tai yra trečdaliu daugiau nei iki šiol. Neringos tarybos opozicijai nepavyko įtikinti valdančiųjų, kad vietinės rinkliavos mokestis už įvažiavimą į kurortą būtų sumažintas.

Pandeminį vasaros sezoną patekti į Neringą kainuos dešimčia eurų brangiau nei iki šiol. Tai galutinai paaiškėjo, kai vietos opozicijai nepavyko įkalbėti valdančiųjų socialdemokratų karantino nustekentiems žmonėms mokestį ne didinti, bet mažinti.

Apie įvažiavimo į kurortą branginimą politikai prabilo dar pernai gruodį. Tiesa, žadėta, kad nemokamai į Kuršių neriją įvažiuoti bus galima lengvaisiais automobiliais per Visų šventųjų dieną ir Vėlines lapkričio 1 ir 2 dienomis, taip pat minint Pasaulinę turizmo dieną paskutinį rugsėjo penktadienį ir šeštadienį, per Stintapūkio šventę vasarį ir Žiobrines balandį.

Mokykliniai geltonieji autobusai į Neringą nemokamai galės įvažiuoti birželio 1–19 dienomis bei spalio 21–31 dienomis.

Nepaisant lengvatų, jau nuo birželio 20 iki rugpjūčio 20 d. lengviesiems automobiliams įvažiavimas brangs dešimčia eurų: nuo buvusių 20 iki 30.

Įvažiuoti autobusams, turintiems iki 30 sėdimųjų vietų, kaip ir anksčiau, bus galima sumokėjus 20 eurų, didesniems autobusams – 70 eurų.

Liberalų sąjūdžio frakcija Neringos savivaldybės taryboje esą dar bandė įkalbėti kolegas šią vasarą mokesčio nedidinti, bet jiems nepavyko.

„Neringoje, panašu, svarbūs tik turtingi žmonės. Teikėme šį siūlymą, nes esame įsitikinę, kad, atsižvelgiant į aplinkybes, turime sudaryti saugias sąlygas visiems Lietuvos gyventojams poilsiauti bei atgauti jėgas Neringoje“, – teigė Neringos tarybos opozicijos atstovas Andrius Bagdonas.

Valdančiųjų argumentas, jog įvažiavimo mokesčio branginimu bus skatinamas aplinkai draugiškesnio viešojo transporto naudojimas.

Tačiau opozicija priekaištauja, kad dar pernai savivaldybė nepateikė skaičiavimų, kur nukeliaus surinkta rinkliava.

Iki šiol esą neaišku, ar ji bus investuota į turizmo plėtrą bei infrastruktūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (60)

ALGIS

Ar nepaspringsit , URODAI ..

Mu

Tai tik pradžia, mato žmonės labai nesipriešina, tai ateityje ims "ekologinius" mokesčius iš pėsčiųjų ir dviratininkų. Būtų gerai, kad stt patikrintų merą ir jo pavaldinius.

Anonimas

Nėra čia ko virkauti. Įvažiavimo kainas reikia nuolat kelti, kol neliks problemų su parkavimu. Ne paslaptis, į Neringą važiuoja ne skurdžiausia tautos dalis. "Paprastam žmogui" ten nėra ką veikti. Tarsi ant kiekvieno lango, kiekvienos sankryžos ar suoliuko tarsi aiškiai būtų užrašyta - NE TAU, MARTYNAI, MĖLYNAS DANGUS. Taigi, kas norejo su savo automobiliu iš principo atvykti iki slenksčio, be problemų sumokės kad ir 200€, nes tai sudarytų tik menką dalį poilsiavimo išlaidų. Blogiausia tik tai, kad juo labiau griežtėtų sąlygos, tuo daugiau atsirastų visokių išlygų ir išimčių. T.y., kas važiavo, tas ir važiuos. O "martynams" beliks seilę pavarvinti prie šlagbaumo ir su dvioratuku minti į Smiltynę. Apskritai verta būtų sugražinti sovietinių laikų režimą: paskelbti uždara zona ir leisti atvykti tik pagal griežtą facecontrol. Taip pat ir finansų, lygiai kaip lizingą ar paskolą banke išduodant.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS