Už mašinų stovėjimą – iš darbuotojų kišenės | KaunoDiena.lt

UŽ MAŠINŲ STOVĖJIMĄ – IŠ DARBUOTOJŲ KIŠENĖS

Klaipėdos miesto nakvynės namų darbuotojai kas mėnesį iš savos kišenės sumoka arti trisdešimties eurų už automobilių stovėjimą. Darbuotojai tikina, kad tai per sunki finansinė našta, nes daugelis socialinių darbuotojų dideliais atlyginimais negali pasigirti.

Nėra vietos mašinoms

Šios biudžetinės įstaigos darbuotojai mašinomis atvyksta į Šilutės plente esantį nakvynės namų padalinį.

Ne visiems iš jų yra galimybė važiuoti viešuoju transportu. Kitiems dar tenka pakeliui nuvežti vaikus į darželius ar mokyklas.

Darbuotojai skunde savivaldybei stebėjosi, kad jie turi susimokėti už galimybę dirbti.

Klaipėdos miesto nakvynės namų direktorė Alma Kontrimaitė pasakojo, kad Šilutės plento 8-ajame name esanti įstaiga dalijasi su kitų namų gyventojais bendru kiemu.

„Ten nėra galimybės įrengti aikštelę automobiliams. Jei imtume žymėti jiems vietas, labai pyktų kitų namų gyventojai. Viršutinėje gatvėje esanti įstaiga turi savo kiemą, statome mašinas ten. O Šilutės plente tokios galimybės nėra“, – patikino A. Kontrimaitė.

Už stovą – iš savos kišenės

Įstaigos vadovė suko galvą, kaip išspręsti klausimą.

„Suskaičiavome, kiek reikėtų devynių žmonių automobilių leidimams pinigų. Labai brangu, mes neturime tokių lėšų. Padalinyje dirba dešimt žmonių, vienas darbuotojas važinėja tik viešuoju transportu. Vilniaus savivaldybė nusprendė, kad socialiniai darbuotojai sostinėje važinėtų nemokamai. Kažin ar Klaipėdoje bus svarstoma tokia tvarka?“ – svarstė A. Kontrimaitė.

Labai brangu, mes neturime tokių lėšų.

Jei biudžetinės įstaigos darbuotojams būtų kompensuojamas viešojo transporto bilietas, tuomet darbuotojai veikiausiai rinktųsi šią susisiekimo rūšį.

„Aš neturiu pagrindo prašyti savivaldybės lėšų leidimams transporto stovėjimui. Bet situacija tikrai yra kebli. Darbuotojai suskaičiavo, kad kas mėnesį reikia mažiausiai 28 eurų. O šiais laikais tai yra ženkli suma žmogui, uždirbančiam ne itin daug“, – sakė A. Kontrimaitė.

Įstaigos vadovė teiravosi šalia esančios „Ąžuolyno“ gimnazijos vadovų, kur stato darbuotojų privačius automobilius.

„Jiems yra gerai, jų sklypas didelis, jie turi savo aikštelę mašinoms. Sukome galvas, ar yra tokia praktika, gal mes galėtume iš gimnazijos nuomotis, ar kitu būdu sutarti, kad būtų skirtos kelios vietos. Abi įstaigos priklauso savivaldybei. Tačiau tokiai minčiai turi pritarti pati gimnazija, o savivaldybės teisininkai turėtų pateikti išaiškinimą“, – svarstė A. Kontrimaitė.

Alma Kontrimaitė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Skundą gavo

Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis tikino, kad apie biudžetinės įstaigos darbuotojų problemas savivaldybė informuota.

„Išklausiau atstovę. Spręsime tą klausimą. Kol kas nežinau, kokios tvarkos galioja. Panaši situacija buvo su Karinių jūrų pajėgų orkestru. Jie repetuodavo miesto centre esančiose patalpose. Suvažiuodavo mašinomis visas orkestras. Jie irgi skundėsi dėl automobilių stovėjimo mokesčio. Bet man tuomet nieko nepavyko padaryti“, – sąžiningai pripažino A. Cesiulis.

Ar pavyktų rasti vietos Šilutės plente dirbantiems socialiniams darbuotojams, A. Cesiulis dar svarsto.

„O gal galima surasti? Sužymėtų, kad vietos skirtos tokioje įstaigoje dirbantiems darbuotojams. Nežinau, čia dar reikia pasiaiškinti. Gal ir apie nemokamą naudojimąsi viešuoju transportu vertėtų svarstyti? Bet čia ilga kalba gali būti. Reikia laiko“, – kalbėjo A. Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Dominykui

O kaip I tas įstaigas atveža vaikus tėvai, kurie neturi mašinos? O kaip vaikai eidavo į mokyklą, prieš 10- 20 metu? Gal priminti?. Niekas jų neveždavo, patys važiuodavo visuomeniniu transportu, o ir bilietas labai pigus, tik centus kainuoja. O tėvai I darbą taip pat arba eidavo pėstute, arba dviračių, arba visuomeninių transportu, jeigu mašinos nereikia, kad kažką pervežti.

Anonimas

Anonimui dvirati irgi transporto priemone gal tegu pradeda dviraciais vazineti

Anonimas

Dar nežmogiškiau, kad už stovėjimą darbo metu turi mokėti socialiniai darbuotojai. Įsivaizduokit atvažiuoja soc. darbuotojas aptarnauti savo globojamą asmenį- tai dar susimokėk už automobilio stovėjimą , jau neskaitant, kad važinėja asmeniniu transportu ir patys moka už degalus.. Nejaugi socialinė rūpyba negali išspręsti šitų problemų teisingai. Juk tie žmonės ir taip gauna mažus atlyginimus. O darbas sunkus, atsakingas ir nepavydėtinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS