Už prieglobsčio dieną – 60 centų | KaunoDiena.lt

UŽ PRIEGLOBSČIO DIENĄ – 60 CENTŲ

Klaipėdoje apsistojantiems karto pabėgėliams iš Ukrainos, kuriems suteikiama galimybė apsigyventi Moksleivių saviraiškos centro patalpose, nuo šiol teks sumokėti simbolinį mokestį.

Iki šiol neradę kitos vietos apsistoti Klaipėdoje karo pabėgėliai šiame centre gaudavo laikiną prieglobstį nemokamai.

Apie 10 proc. Moksleivių saviraiškos centro patalpų skirta bendrabučiui ir yra pritaikytos žmonėms gyventi.

Nuo kovo iki birželio čia vidutiniškai gyveno 80 žmonių.

Savivaldybės planavimo ir analizės skyriaus darbuotojai sudėliojo skaičius, kiek tai kainuoja saviraiškos centrui.

Iki šiol už šildymą, elektrą, vandenį, šiukšlių išvežimą bei patalynės skalbimą centre apsigyvenę karo pabėgėliai nemokėjo. Ši našta gulė ant miesto pečių.

Kadangi nuo karo bėgantys žmonės centre paprastai gyvena trumpai, nuspręsta iš jų imti simbolinį mokestį.

Paskaičiuota, kad vienam asmeniui gyvenimas šios įstaigos patalpose turėtų būti įvertintas 60 centų, tai yra apie 18 eurų per mėnesį.

Toks mokestis būtų imamas, jei pabėgėlių šeima turi bent minimalių pajamų. Jeigu pabėgėliai neturi jokių pajamų, savivaldybės bus prašoma nuo mokesčio juos atleisti.

Moksleivių saviraiškos centre paprastai apsigyvena darbo ir pajamų neturintys bei apsigyventi kitos vietos nerandantys Ukrainos žmonės. Daugelis jų netrukus susirado darbus ir išsinuomojo būstus, dalis jų išvyko į kitas vietoves, kiti išvyko į kitas šalis arba atgal į savo tėvynę.

Ar prašyti karo pabėgėlius mokėti už laikiną prieglobstį Moksleivių saviraiškos centro bendrabutyje, dar spręs miesto taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pikta

Jau tiek sulindę jiems į šiknas, kad net savo senelius pamiršo. Pensininkui suteikite tokią galimybę mokėti už komunalinius patarnavimus

Varyt juos atgal

Normalūs liko tėvynėje ir dirba. Dirba net per apšaudytas, net netoli tos Zapirižės atominės jėgainės. Ar suvokiate, kas čia atvažiavo? Įdėmiai apžiūrėkite . Kuo skubiau juos išvaryti. Lenkai jiems pasakė, nepriimam. Rusiškai nesuprantam. Rumunai, moldavai, skandinavai, vengrai - visi jų nepriėmė. Paprasčiausiai. Lietuvoje eilinį kartą turtuoliams kur nuosavo butus, namus davė užsidirbti. Juk pinigus iš biudžeto skyrė už ukrainiečių nuomojamą būstą. Pusę metų ir toliau. Tai mūsų, mokesčių mokėtojų pinigai. Atiteko turtuoliams Lietuvije kur turi perteklinis nekilnojamo turto. Ar suvokiate? Dabar daro parodomoji spektaklį kaip atseit ukrai vargsta tomis naujomis sąlygomis. Vėl reketuos vietinius gyventojus. Paprasčiausiai. Jie dabar bus nemažu būriu vienoj vietoj. Užrakinta ir padaryt, kad jų neliktų . Ir viskas. Ten normalių nėra nė vieno.

Žemaitis

Tegu užsidirba išlaikymą. Fermeriai verkia kad darbuotojų neranda,mieste nėra kam gatvių šluoti, statybose pagalbinių trūkumas didžiulis. Kame problema ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS