Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena | KaunoDiena.lt

UŽBURIANTYS KLAIPĖDIETĖS DESERTAI KARTAIS LIEKA INTERJERO PUOŠMENA

  • 2

„Ar jie valgomi?“ – tokio klausimo dažniausiai sulaukia desertinės „O.K. Taste of Life“ įkūrėja ir konditerė Olga Kurgina, kurianti įvairiausių formų nuostabius gardumynus. Jos desertai dažnai tampa originaliomis saldžiomis dovanomis, patvirtinančiomis įmonės pavadinimą bei leidžiančiomis pajausti gyvenimo skonį.

Švenčių karalius – meduolis

Klaipėdoje įsikūrusi desertinė „O.K. Taste of Life“ didžiausioms metų šventėms pradėjo ruoštis prieš gerą pusmetį. Konditerė Olga Kurgina įmonės socialinėje paskyroje dalijasi originalių, pačios kurtų desertų, galinčių tapti puikiomis ir įdomiomis dovanomis, nuotraukomis. Akį traukia gražiai supakuoti meduoliai – neatsiejama gražiausių metų švenčių dalis.

O.Kurgina patvirtina, kad meduolis – karalius tarp šventinių gardumynų. Šis žaismingas ir nostalgiškas kepinys daugeliui yra neatsiejamas jaukiausių žiemos švenčių simbolis.

„Mūsų meduoliai pasirengę tapti gražiausia dovana tiems, kas ypač vertina tradicinį Kalėdų skonį ir aromatą. Kruopščiai dekoruoti kepiniai nepaliks abejingų“, – teigia desertų kūrėja.

Būtent meduoliai prieš šventes tampa populiariausia bei perkamiausia desertinės preke. Juos dovanoti mėgsta draugai, kaimynai, kolegos, verslo atstovai ar per vaikų šventes Kalėdų senelio pagalbininkais tampantys tėvai.

Kas bendro tarp debesų ir zefyrų?

„O.K. Taste of Life“ po truputį bando paįvairinti kalėdines tradicijas, pasiūlydama naujų skonių. Tad vis daugiau pirkėjų atranda prieš porą metų desertų kūrėjos pasiūlytą naujovę – zefyrus iš uogų ir vaisių tyrės.

„Kas bendro tarp debesų ir zefyrų? Jie tokie lengvi, purūs ir gali būti įvairiausių formų. Neįtikėtinai skanūs, nes sudėtyje naudojami šviežių vaisių arba uogų tyrė rankų darbo desertai pakutens gomurį ir privers aikčioti, kokie jie gražūs“, – taip kuriamus zefyrus pristato kūrėja.

Šventines asociacijas keliantys zefyrai savo skoniu neprilygsta pirktiems prekybos centre. Iš vaisių ir uogų tyrės kuriami zefyrai labiau primena kalėdinius papuošimus nei desertus. Tad konditerė itin dažnai sulaukia klausimų, ar jie valgomi.

Pakeitus ingredientus zefyrai gali nusidažyti bet kuria pageidaujama spalva, o skoniai taip pat įvairuoja – nuo agrastų, slyvų iki obuolių ar moliūgų.

Taip gražu, kad net gaila valgyti

Kitas dažnas pastebėjimas iš klientų atsiliepimų apie Olgos desertus: „Gaila valgyti“. Jos kurti desertai ar puokštės iš zefyrų dažnai taip ir lieka namų dekoro puošmena.

Paklausta, kaip pati vertina, kad desertai taip ir lieka neparagauti, kūrėja buvo atvira: norisi, kad žmogus pasimėgautų visais įmanomais skoniais ir kad dovana pradžiugintų ne tik akis, bet ir gomurį. Nauji skoniai paįvairina gyvenimą ir nors trumpam nuskaidrina kasdienybę.

Plytelės, primenančios atvirukus

Žiūrint į Olgos kurtus šokoladinius atvirukus, mintyse taip ir gimsta sąrašas žmonių, kam norėtųsi išsiųsti tokį kalėdinį sveikinimą.

Primenantys saldžius atvirukus originalūs, rankų darbo, tirpstantys burnoje kalėdiniai šokoladai gali tapti puikia dovana. Gaminamos iš juodo, pieniško ir balto šokolado, plytelės gali būti įvairiausių spalvų, o ypatingą dekorą padeda sukurti šokoladiniai papuošimai, šaltyje džiovinti vaisiai, uogos, riešutai ir, žinoma, kūrėjos vaizduotė.

Idėjų dovanoms ar šventiniam desertų stalui pirkėjai gali pasidairyti kūrėjos elektroniniame kataloge „Facebook“. Kai kurie klientai išsako savo pageidavimus ir konditerė juos įgyvendina desertų pavidalu.

O.Kurgina ne tik kuria desertus. Organizuojamuose edukacijose ji mielai dalijasi patarimais, kaip dekoruoti šventinius kepinius ar paversti juos netikėtais bei mielais stalo dekoro atributais. Paganyti akis ar sužinoti daugiau informacijos apie desertinę galima: O.K. Taste of Life | „Facebook“.

P.S. Desertų nuotraukų socialinėje paskyroje alkanam geriau nežiūrėti.

GALERIJA

  • Ne kiekvienas išdrįsta suvalgyti tokią zefyrinę kompoziciją.
  • Susižavėjimą keliantys Olgos kurti desertai kuria šventinę nuotaiką.
  • Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
  • Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
  • Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
  • Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
  • Užburiantys klaipėdietės desertai kartais lieka interjero puošmena
Asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Deja taip

Pavyzdeliai pateikti labai gražus ,bet ir tiek,tokių pavadinimu nesusizavesime....ir neieskosime...

mežavi

Desertaižavūs, skonio nežinau, bet DESERTINĖS PAVADINIMAS nevykęs.... Juk ši desertinė - ne koks tinklinis cechas, ar ta ponia Olga nesgalėjo sugalvoti jei ne lietuviško, tai gal savo rusiško pavadinimo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS