Užimtumo tarnybos pastato Klaipėdoje laukia modernizacija | KaunoDiena.lt

UŽIMTUMO TARNYBOS PASTATO KLAIPĖDOJE LAUKIA MODERNIZACIJA

Už daugiau nei pusantro milijono eurų planuojamas Užimtumo tarnybos pastato Klaipėdoje ir šalia jo esančios automobilių stovėjimo aikštelės atnaujinimas bei išplėtimas. Po renovacijos tarnyboje atsiras septynios papildomos darbo vietos darbuotojams, o aikštelėje – keturiolika naujų vietų mašinoms.

Ruošiasi renovacijai

Prieš 65 metus statytas kaip vaikų darželis, dabartinis Užimtumo tarnybos pastatas Naikupės g. 27A priklauso valstybės įmonei Turto bankui, kuris įtraukė šį statinį į modernizuojamų objektų sąrašą.

Modernizacijos tikslas – įdiegti energijos taupymo priemones, užtikrinti tinkamas darbuotojų veiklos sąlygas, kelti klientų aptarnavimo kokybę ir prieinamumą žmonėms su individualiais poreikiais.

Bus pertvarkytos ir sklypo susisiekimo sistemos, įskaitant ir automobilių aikštelę bei pėsčiųjų takus.

Visi numatyti statybos darbai bus vykdomi etapais, siekiant kuo mažiau trikdyti institucijos veiklą.

68 – tiek proc. sumažės pastato energijos sąnaudos.

Naujos darbo vietos

Šiuo metu yra vykdomi projektavimo darbai, atliekamos derinimo procedūros.

Pastato modernizavimo projektas apims išorės sienų, cokolio ir stogo šiltinimą, langų ir išorės durų keitimą, išorės perdangos šiltinimą, elektros, šildymo ir karšto vandens tiekimo, vėdinimo, apšvietimo, vandens tiekimo ir nuotekų sistemų atnaujinimą ir modernizavimą, tambūrų ir laiptinių remontą, teritorijos sutvarkymą.

Pastatas yra 1 776 kv. m ploto, šiuo metu jame yra įrengtos 66 darbo vietos, po modernizacijos bus 73 darbo vietos.

Šiuo metu pastatas yra F energinio efektyvumo klasės, po modernizacijos energijos sąnaudos sumažės beveik 68 proc., o pastato energinio efektyvumo klasė bus B.

Skaičiuojama, kad komunalinės išlaidos vienam kvadratiniam metrui per mėnesį po modernizacijos sumažės per pusę.

Išplės automobilių aikštelę

Pasak Turto banko atstovės Jolitos Skinulytės-Niakšu, teritorijoje bus įrengta nauja nuogrinda aplink modernizuojamą pastatą, sutvarkytos jo prieigos: pėsčiųjų takai, veja, sužymėtos parkavimo vietos, įrengtos dviračių parkavimo vietos su įspėjamaisiais paviršiais žmonėms, turintiems individualių poreikių.

"Šiuo metu teritorijoje yra 35 parkavimo vietos, po modernizacijos bus įrengtos 49 vietos automobiliams. Būtent tiek vietų turėtų būti įrengta vadovaujantis reikalavimais administracinės paskirties pastatams", – teigė J.Skinulytė-Niakšu.

Taip pat planuojama sutvarkyti vidinį Užimtumo tarnybos pastato kiemelį: sutvarkyti želdynus, įrengti gėlynus ir poilsio zonas su suoliukais bei stalais lankytojų ir darbuotojų poilsiui.

Turto banko atstovė pabrėžė, jog nauji statiniai sklype nebus statomi.

Bendra numatoma projekto vertė – 1,63 mln. eurų. Projektas finansuojamas Turto banko, Europos regioninės plėtros ir Energijos efektyvumo fondų lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Adomas

Raktinis žodis - " užimtumo". Tai su aptarnaujamais klientais ir atlikti renovaciją. Tai būs geriausias indėlis įdarbinant klientus ir įrodant, kad ne tik popierius kilnoti gebat.

na iš tikrųjų

Kam reikalinga tokia niekam tikus kontora? Europos pinigams plauti vaizduojant kovą su stixiška Lietuvos bedarbyste? Kas tikrina jų naudingumo koeficientą ir darbo kokybę? Manau niekas.

KAIP LENGVA RANKA TAŠKYTI MOKESČIŲ MOKÈTOJŲ PINIGUS? PRAŠOM!

.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS