Nudistams Klaipėdoje pliažų negana: prašo sumažinti moterų paplūdimį | KaunoDiena.lt

NUDISTAMS KLAIPĖDOJE PLIAŽŲ NEGANA: PRAŠO SUMAŽINTI MOTERŲ PAPLŪDIMĮ

  • 11

Kai pajūryje lyja ir oro temperatūra – vos dvylika laipsnių, žmonių pliažuose reta. Tik klaipėdietė Liza įpročių nekeičia. Ji kasdien įveikia kelis kilometrus smėliu, pasakojama LNK reportaže.

„Gegužės viduryje kopose karštybė buvo. Iš karšto – į jūrą. Lietus netrukdo man, aš drąsi“, – kalbėjo moteris.

Kai toks oras, gelbėtojų nuotaika subjuro.

„Oras labiau primena rudens pradžią, nesidžiaugiam. Ir naujokams nėra daug darbo, tai blogą orą tikriausiai išnaudosim apmokymams“, – pasakojo gelbėtojas.

Klaipėdos pliažuose darbą darbą pradėjo apie 70 gelbėtojų, bet kai paplūdimiai dabar dar tušti, jie turi kitų darbų.

„Jie turi stebėti paplūdimio akvatoriją, taip pat jiems yra proga su tokiais orais įsivažiuoti į sezoną. Pirmąją darbo dieną jie turi sužiūrėti, kur yra duobės, kur gali kilti pavojai“, – kalbėjo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Praeiti metai buvo žymiai geresni, buvo saulėti orai, nuo pat pirmųjų dienų pradėjome dirbti.

Ankstesniais metais dėl šiltų orų gelbėtojams tekdavo darbus pradėti anksčiau. O kad pirma vasaros ir darbo diena būtų tokia šalta, tektų gręžti striukes – gelbėtojai nepamena. Artimiausios orų prognozės nežada vasariškos šilumos.

„Praeiti metai buvo žymiai geresni, buvo saulėti orai, nuo pat pirmųjų dienų pradėjome dirbti. O šiais metais – ramu, švaru“, – teigė kitas gelbėtojas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Lietus netrukdo paskelbti, kad paplūdimiai yra švarūs. Dviejuose pliažuose Klaipėdoje suplevėsuoja mėlynosios vėliavos, pliažų kokybę patvirtinančios Neringoje – trys, viena – Palangos paplūdimyje. Tokios prastos vasaros pradžios nepamena ir Palangos gelbėtojai. Tad iš pradžių, kol orai nelepina, dirba ne visi, nors gelbėtojų būrys šiemet didesnis.

„Pas mus yra įsidarbinę 85 gelbėtojai, bet penkis laikome rezervinius, kadangi kai kurie laiko egzaminus, keisis pamainomis. Žiūrėsime pagal žmonių srautą. Jeigu paplūdimiuose bus labai daug žmonių, priimsime dar penkis gelbėtojus“, – pasakojo Palangos gelbėjimo stoties vadas Jonas Pirožnikas.

Čia gelbėtojų prireikia daugiau, mat Palangos paplūdimiuose yra devyniolika postų. Radosi du nauji. Teigiama, kad ir tualetų bei patogumų pliažuose daugiau, neįgalieji su vežimėliais gali net į jūrą įvažiuoti. Taip pat daugiau erdvės poilsiautojams su augintiniais bei nudistams – bus nebe vienas ties Šventąja, bet du nudistų pliažai.

Klaipėdoje taip pat yra du nudistų paplūdimiai – Giruliuose ir už Marių Smiltynėje, bet nuogaliai prašo ir trečio, mažinant moterų pliažą.

„Reikėtų paklausti moterų, ar jos šalia savęs nori nudistų. Manau, kad sprendžiant vienas problemas, neturėtume sukelti naujų. Tad jeigu kalbame apie to įsteigimą kurioje nors teritorijoje, tai tikrai neturėtų kelti jokios konfrontacijos su aplinkoje esančia infrastruktūra arba jau veikiančiais pliažais“, – kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Nudistų prašymą žadama svarstyti. Gelbėtojai sako, kad nereikėtų nusiminti, kad pirma vasaros diena – prasta ir pagal ilgametę patirtį spėja, kokia bus vasara.

„Jeigu birželio pradžia šalta, tai reiškia, kad po Joninių prasidės tikroji vasara ir ji bus karšta“, – teigė A. Siakki.

Praėjusi vasara uostamiesčio gelbėtojams buvo sėkminga. Jų kontroliuojamuose pliažuose nenuskendo nė vienas poilsiautojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Man pavyzdžiui norisi įdegti ir žemiau juosmens, o ne su baltu užpakaliu vaikščioti, tai mes nueinam į kopas nudistų paplūdimį, kad nudegtume ir privatu būtų. Nes nelabai norisi būti nuogam plynam paplūdimio lauke, nes jei aš sutikčiau tokius kaip čia komentaruose, tai dėl saugumo su šautuvu vaikščiočiau

Homo sapiens \\\\\.../////

Iš bezdžionės išsivytėm su pedų pagalba vėl jomis tapsim.

blogas LGBT gyvliuku pavyzdys uzkreciams

kaip bezdzioniu raupi--dabar ir nudistams -eksbicionistams prireike daugiau vietos kur galetu be plosciu ir paltu praskleidimo vienas kitam kules ir vaginas rodyt ...kaifuot..manau neuzilgo prie kapiniu ir morgu issirykiuos eiles nekrofilu reikaludami savo teisiu , jau nekalbant apie zoofilus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS