Palangos kelyje vairuotojų laukia išbandymai dėl viaduko remonto | KaunoDiena.lt

PALANGOS KELYJE VAIRUOTOJŲ LAUKIA IŠBANDYMAI DĖL VIADUKO REMONTO

Palangos kelyje vairuotojų dėmesį traukia automobilių greitį ribojantys kelio ženklai. Juos teko sustatyti dėl planuojamų viaduko į Tauralaukį remonto darbų.

Kelio Klaipėda–Liepoja ruože, ties šeštuoju kilometru, darbus turėtų atlikti įmonė "Kavesta".

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) dar praėjusių metų rudenį pasirašė rangos sutartį dėl viaduko, esančio virš magistralinio kelio, remonto.

Šiuo metu vairuotojai jau mato, kad yra įrengti iki 70 km/val. greitį ribojantys ženklai.

Netrukus šioje vietoje atsiras dar daugiau apribojimų.

"Šiuo metu greitis ribojamas dėl eismo saugos, nes virš kelio esantis viadukas yra pažeistas, o kai bus vykdomi viaduko tvarkymo darbai, eismas bus susiaurintas iki vienos juostos", – patikslino LAKD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė.

Viaduko atramos buvo kliudytos praėjusių metų sausio pradžioje.

Pagal sutartį, kurios vertė 92 tūkst. eurų, rangovas darbus turi baigti iki liepos 16 d.

Įmonės "Kavesta" atstovas Valdas Žemgulys patikino, kad jau kitą savaitę įmonės darbuotojai pradės paruošiamuosius darbus.

Po dviejų savaičių vairuotojų laukia išbandymai – eismas po šiuo viaduku bus iš viso uždarytas, o automobiliai bus nukreipiami į priešpriešinę eismo juostą.

"Ten pažeistas betonas, nutrauktos armatūros. Kiek teko girdėti, viadukas buvo pažeistas, kai po juo mėgino pravažiuoti sunkvežimis, kuris vežė kraną. Krano strėlė nepralindo po viaduku, nebetilpo", – pasakojo V.Žemgulys.

Įmonė tvarkys tik apatinę viaduko dalį, nors Klaipėdos rajono gyventojai jau metus mato ant šio tilto išdėstytas įspėjamąsias "plunksnas".

"Ten ne mūsų apimtys, mes tik apačią tvarkome", – patikslino rangovų atstovas.

Po dviejų savaičių vairuotojų laukia išbandymai – eismas po šiuo viaduku bus iš viso uždarytas, o automobiliai bus nukreipiami į priešpriešinę eismo juostą.

"Apie 100 metrų prieš viaduką, Palangos kryptimi, eismas bus nukreiptas į priešpriešinę eismo juostą. Už dar 100 metrų srautai sugrįš atgal į savo eismo juostas. Greitis čia ribojamas iki 70 km/val., tačiau neretai matome, kad vairuotojai nesilaiko ribojimų. Girdėjau, kad šį savaitgalį reidas buvo ties šia vieta, juk kelio ženklai jau yra", – pasakojo V.Žemgulys.

Ribojimai galios apie tris savaites, tad vykstantieji į pajūrį turėtų atkreipti į tai dėmesį.

"Didesnės spūstys galėtų būti tik rytais. Bet į Palangos pusę likus vienai eismo juostai, dvi eismo juostos bus paliktos važiuojantiems į Klaipėdą. Į uostamiestį rytais daugiau automobilių važiuoja", – patikino V.Žemgulys.

Statybininkai ketina nuardyti pažeistą betoną, pasistatyti klojinius, pertvarkyti pažeistą armatūrą ir betonuoti.

GALERIJA

  • Palangos kelyje vairuotojų laukia išbandymai dėl viaduko remonto
  • Palangos kelyje vairuotojų laukia išbandymai dėl viaduko remonto
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Dekaylonas atidarytas...vzlt pir.ieji pranese...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS