A. Vasiljevas siunčia linkėjimus iš Palangos | KaunoDiena.lt

A. VASILJEVAS SIUNČIA LINKĖJIMUS IŠ PALANGOS

Mados istorikas, kolekcininkas Aleksandras Vasiljevas gerbėjams pasiuntė linkėjimus nuo Palangos tilo.

„Visiems linkėjimai iš Palangos“, – socialiniame tinkle gera nuotaika pasidalijo garsenybė.

Mados istorikas A. Vasiljevas sulaukė Rusijos valdžios ir tėvynainių pasmerkimo, kai viešai pasisakė prieš karą Ukrainoje.

„Nesu susijęs su Rusijos vadovybe, nesu apdovanotas jokiais vyriausybiniais apdovanojimais ir iš Rusijos nesu gavęs pagalbos savo fondui – Senovinių kostiumų ir mados istorijos kolekcijos saugojimui. Niekada nebuvau jokios partijos narys, pats buvau emigrantas iš sovietinio režimo į Prancūziją 1982 metais ir daugiau nei 20 metų turiu Lietuvos pilietybę. Aš griežtai pasisakau prieš agresyvų karą ir meldžiuosi už teritorijų saugumą ir pagarbą Europos kultūros paveldui!“ – karo pradžioje rašė A. Vasiljevas.

Vaikštinėdamas po lietingą Palangą mados guru prisiminė jaunystės laikus, koks Palangos vaizdas jam įsiminė anuomet.

„Palanga sovietmečiu buvo laikoma nuostabia vieta poilsiui, pačiu vakarietiškiausiu kurortu, kur ne kiekvienas žmogus, net ir labai norėdamas, galėjo papulti. Tuomet čia buvo teniso kortai. Anuomet buvo kalbama, kad neva čia tenisą žaidė pats Winstonas Churchillis“, – rašė A. Vasiljevas.

Aleksandras Vasiljevas. „Facebook“ nuotr.

A. Vasiljevas su šiluma prisiminė Palangos gintaro muziejumi tapusį grafų Tiškevičių dvarą.

„Pagrindine miesto puošmena buvo parkas ir dvaras. Toli kopose slėpėsi lietuviškoji Kosygino vila“, – prisiminimais dalijosi A. Vasiljevas.

Aleksejus Kosyginas Sovietų Sąjungos ministrų tarybos pirmininku buvo 16 metų.

„Tačiau užteko ir linksmybių: diskoteka, kavinė „Vaidilutė“, restoranai, kur meniu visų patiekalų ir gėrimų pavadinimai buvo išversti į rusų kalbą. Ir todėl konjakas „Courvoisier“ buvo išverstas „Суа зверь“. Labai džiaugiuosi, kad vėl atsidūręs šiame krašte prisimenu auksinę jaunystę“, – rašė A. Vasiljevas.

Gairės: Aleksandras Vasiljevas, Palangos tiltas, linkėjimai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS