Veidotyra leidžia pažinti savo karjeros galimybes | KaunoDiena.lt

VEIDOTYRA LEIDŽIA PAŽINTI SAVO KARJEROS GALIMYBES

  • 2

Pasaulyje, ypač Europoje, augant sveikatingumo (ang. wellness) paslaugų poreikiui, susiduriama su šiam darbui tinkamų, specifinių žinių ir įgūdžių turinčių specialistų trūkumu. Siekiant pagerinti šią situaciją, Klaipėdos valstybinė kolegija jau antrus metus suteikia galimybę rinktis jungtinė studijų programą Sveikatingumo paslaugų vadyba, kuri vykdoma kartu su Rygos ISMA aukštąja mokykla. Studijų programos komiteto narės, viešbučio „Vanagupė“ SPA centro vadovės teigimu, absolventams, baigusiems tokią studijų programą, atveriamos plačios galimybės siekti karjeros žymiausiuose Lietuvos ir Europos sveikatingumo kompleksuose.

Klaipėdos valstybinės kolegijos Turizmo ir rekreacijos katedros socialiniai partneriai vardija šiuos Sveikatingumo paslaugų vadybos studijų programos privalumus: tai vienintelė tokio pobūdžio programa, vykdoma lietuvių ir anglų kalbomis; pusės metų studijų ir gyvenimo patirtis užsienyje; aktualūs studijų dalykai, parinkti Europos aukštųjų mokyklų pavyzdžiu, ir interaktyvūs studijų metodai garantuoja įdomias studijas; atliekamos profesinės praktikos žinomiausiuose Lietuvos sveikatingumo centruose; platus veiklos spektras įgijus diplomą: įvairių klubų veikla, pramogų organizavimo veikla, poilsio ir sporto veikla, apgyvendinimo (sanatorijos, gydyklos, SPA viešbučiai ir kt.), kelionių organizavimo, sveikatingumo, SPA, grožio  terapijos veikla.

Ne paslaptis, jog asmeninės savybės turi didelę įtaką specialybės pasirinkimui. Klaipėdos valstybinėje kolegijoje svečiavosi veidotyrininkė Eglė Pelienė-Venslovė, kuri būsimiesiems vadybininkams pasakojo, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, norint sulaukti sėkmės, įsitvirtinti darbo rinkoje. Specialistė aiškino, ką galima suprasti apie žmogų iš jo elgsenos, gestų, veido bruožų, iš kūno sudėjimo. Pasaulyje nėra vienodų žmonių, tačiau dažnai pasitaiko turinčių panašius išorinius bruožus, kurie, pasak specialistų, atspindi analogiškas asmenybės charakterio savybes. Žmogaus veide užkoduota tiek genetinė, tiek ir patirties informacija. Taigi žvelgiant į veidą, galima „perskaityti“ teigiamas ir neigiamas, prigimtines ir išsiugdytas savybes. Dėl šios priežasties veidotyros įgūdžiai gali būti ypač naudingi, siekiant kuo greičiau perprasti klientą, sužinoti jo poreikius ir lūkesčius. Viename jautriausių sveikatingumo paslaugų sektoriuje dirbantieji turi tiesioginį kontaktą su klientais bei didele dalimi lemia klientų pasitenkinimą sveikatingumo paslaugomis.

Veidotyros principų išmanymas taip pat praverčia norintiesiems dominuoti pokalbio metu, padeda labiau prisitaikyti prie situacijos. Dirbantiesiems specifinėse įstaigose/įmonėse veidotyros principų išmanymas yra tiesiog būtinas. Susitikimo metu veidotyrininkė E.Pelienė-Venslovė pateikė pavyzdį iš savo patirties JAV, kai vienos stažuotės metu jai teko išklausyti veidotyros kursus, privalomus visiems Amerikos oro linijų darbuotojams.

E.Pelienė-Venslovė pažymėjo, kad veidotyrai svarbios ne atskiros detalės (dažniausiai kreipiamas dėmesys į akis, lūpas, smakrą, žandikaulius, kaktą, antakius ir pan.), o žmogaus visuma. Be žmogaus visumos matymo (bruožų, elgsenos, kūno sudėjimo, eisenos) veidotyra netenka prasmės. Specialistės nuomone, geras sveikatingumo paslaugų vadybininkas pirmiausia turėtų gebėti pažinti žmogų, taikydamas įvairias metodikas kuo greičiau jį perprasti ir sugebėti pasiūlyti tai, ko šiam žmogui dabar labiausiai reikia, kol jis pats galbūt apie tai dar net nesusimąstė.

Trijų valandų seminaro pabaigoje E.Pelienė-Venslovė pakvietė savanorius iš auditorijos ir trumpai apibūdino jų asmenybes pagal veido bruožus. Šis seminaras susilaukė didelio studentų susidomėjimo. Pasak jų, tai buvo būtent tai, kas studijas daro įdomias, patrauklias ir naudingas – padeda suprasti, kokių įgūdžių sveikatingumo paslaugų vadybininkams reikia šiandien ir reikės rytoj, be to, taip siekiama Klaipėdos valstybinės kolegijos bendruomenės tikslo – išugdyti laisvą, atsakingą ir kūrybingą asmenybę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Pritariu dėl veidotyros teko naudotis facebook puslapio "veido apžvalga" paslaugomis, tikrai nustebino analizės gilumas.Manau verta daugeliui sričių išmanyti. O ypač apie save sužinoti.

Labai puiki programa, didelės perspektyvos specialistams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS