A. Velykienė grįš į Klaipėdos savivaldybę | KaunoDiena.lt

A. VELYKIENĖ GRĮŠ Į KLAIPĖDOS SAVIVALDYBĘ

Uostamiesčio savivaldybės laukia pokyčiai. Į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą rugsėjį po motinystės atostogų grįš Alina Velykienė. Su dabar pareigas einančia Elida Mantulova atsisveikinta bus kiek anksčiau – jau po pusantros savaitės.

Stengiasi užbaigti darbus

Dvejus metus Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjusi E.Mantulova jau įteikė atsistatydinimo raštą. Paskutinė jos darbo diena – rugpjūčio 10-oji

E.Mantulova tvirtino gyvenanti pasitraukimo iš pareigų nuotaikomis.

"Stengiuosi atlikti nebaigtus darbus. Norisi maksimaliai padaryti viską, nors niekada visko nespėsi įgyvendinti", – teigė pavaduotoja.

E.Mantulova iš pareigų pasitraukia trimis savaitėmis anksčiau, nei grįš A.Velykienė. Ji oficialiai pareigas pradės eiti rugsėjo 3-iąją, tačiau darbe bus diena vėliau – 4-ąją.

"Pasiimsiu mamadienį. Lydėsiu vaikus į Rugsėjo 1-osios šventę", – atskleidė A.Velykienė.

E.Mantulova pasakojo, kad kiek anksčiau postą palieka dėl kelių priežasčių.

"Liepos pabaigoje pasirašėme daug projektavimo, rangos darbų sutarčių. Vienas etapas baigtas ir prasideda kitas. Nesinori pradėti naujų darbų", – komentavo pavaduotoja.

Taupo biudžeto pinigus

E.Mantulova akcentavo, kad rugpjūtį atostogauja ir miesto taryba – nevyks posėdis. Tad nereikia rengti sprendimų projektų, pristatyti jų komitetams.

"Esamų savivaldybės specialistų pakanka, kad susitvarkytų su darbais man išėjus. Viskas su direktoriumi, kuruojamais departamentais suderinta", – kalbėjo pavaduotoja.

E.Mantulova pripažino norinti pailsėti ir pasidžiaugti likusia vasara: "Vyras planuoja atostogas. Kadangi yra galimybė, prisijungsiu prie jo. Be to, sutaupysiu mokesčių mokėtojų pinigų – už 20 dienų man nereikės mokėti atlyginimo."

E.Mantulova dar negalėjo pasakyti, ką veiks pasitraukusi iš dabar užimamų pareigų.

"Į savivaldybę atėjau iš savo verslo. Priimti sprendimą buvo labai sunku. Nors verslas veikė daugiau kaip dešimt metų, atrodė, negaliu jo palikti. Tad prieš priimdama pasiūlymą užimti pareigas, pirmiausia susitikau su savo klientais, papasakojau apie situaciją, klausiau, ką daryti, ar sutiktų su manimi, jei iškiltų kokių nors klausimų, susitikti po darbo valandų savivaldybėje. Jie vienbalsiai sutiko. Galima sakyti, delegavo dirbti į savivaldybę. Aš išėjau, o viena komandos narių ėmėsi vadovauti mano verslui", – pasakojo pavaduotoja.

Darbo žvalgosi ir rinkoje

Pasak E.Mantulovos, grįžti į savo verslą ji visada gali ir žino, ko imtųsi, tai padariusi.

"Palikau savo verslą subalansuotą. Tai yra streso nekelianti situacija tiek darbo krūvio, tiek žmogiškųjų resursų, tiek pajamų prasme. Jei grįžčiau, mano iššūkis būtų didinti klientų skaičių, gal plėsti paslaugų spektrą. Tačiau galiu ir negrįžti. Mano verslas, komanda puikiai susitvarko ir be manęs. Žvalgausi rinkoje pati ir rinka išgirdo, kad palieku savivaldybę. Tad pasakyti, kur pasuks mano kelias, dar sudėtinga", – tvirtino pavaduotoja.

E.Mantulova pasakojo, kad savo versle domėjosi siaura sritimi. Pradėjus darbą savivaldybėje, jai teko išplėsti kompetencijas.

"Mano verslo sritis – verslo teisė ir buhalterinių paslaugų teikimas įvairių juridinių formų asmenims. Natūralu, kad aš domėjausi su tuo susijusia teismų praktika, naujausiais mokestiniais įstatymais, poįstatyminiais aktais. Tai labai siauros sritys. Atėjus į savivaldybę teko pažinti sritis, su kuriomis niekada anksčiau neteko susidurti. Tarp jų – teritorijų planavimas, investicinių projektų rengimas ir įgyvendinimas. Tai labai didelė, plati kompetencija. Ir tu mokaisi kasdien, gauni naujų žinių. Žinai, kas bus mieste po trejų, penkerių, dešimties metų. Darbas labai įdomus. Todėl ir neskubu grįžti į savo verslą. Žvalgausi, nes norisi neužsidaryti į siaurą kompetencijų erdvę", – pabrėžė pavaduotoja.

Suvokia savo laikinumą

Jau šiandien E.Mantulova planuoja susitikti su A.Velykiene dėl darbų perdavimo.

"Nuotaikos darbinės. Noriu gauti visą informaciją apie projektų valdymo programos pildymą, projektus, sutartis, įvykdytus viešuosius pirkimus, žinoti, kiek, kas ir kodėl pabrango, pokyčius, kad turėčiau atspirties tašką", – pasakojo į postą grįšianti politikė.

A.Velykienė tvirtino puikiai suvokianti, kad iki rinkimų į savivaldybių tarybas liko pusmetis.

"Kalnų nenuversi, tačiau yra pradėti projektai, kuriuos man svarbu įgyvendinti laiku, kontroliuoti procesą, kad viskas vyktų kuo greičiau ir sklandžiai. Esu operatyvus žmogus, greitai priimu sprendimus. Pateksiu į strateginio planavimo vidurį. Reikės planuotis ir veiklas, ir miesto biudžetą", – komentavo politikė.

A.Velykienė pabrėžė, kad niekada nebuvo atitolusi nuo miesto reikalų. Per dvejus metus ji taip pat mokėsi, įgijo naujų kompetencijų.

"Naujos patirtys padės darbe. Į viską žiūriu nuoširdžiai ir pragmatiškai. Suvokiu savo laikinumą šiose pareigose, o rinkimų rezultatai ir naujoji taryba spręs, kas toliau vadovaus administracijai", – dėstė politikė.

A.Velykienė teigė pasiilgusi darbo, o palikti vaikus nėra sunku.

"Tris vasaras kartu su jais buvau namie. Aktyviai leidome laisvalaikį. Dukrytę esu parengusi darželiui ir išleidžiu drąsiai. Sūnūs nėra maži – vienas eis į penktą, kitas – į trečią klasę. Viskas yra gerai", – tvirtino politikė.

Žvalgysis departamento vadovo

Uostamiesčio savivaldybė ieškos Socialinių reikalų departamento direktoriaus. Prieš mėnesį iš šių pareigų pasitraukė Audra Daujotienė. Departamentui ji vadovavo aštuonerius metus.

A.Daujotienė išėjo į užtarnautą poilsį. Kol kas jos pareigas perėmė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė dar negalėjo pasakyti, kada bus skelbiamas konkursas Socialinių reikalų departamento direktoriaus pareigoms užimti.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Univeras univeru

bet kad savivaldybės administracijoje gerų ir kompetetingu žmonių nėra tai blogai

Eisiu

Manau jog Mantulovas greit patarinès univere Razbadauskui, o ten gal ir žmonelè atsiras lengviau. Hebrytė savais pasirūpins
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS