Verslai prašo miesto pagalbos: nori, kad atleistų nuo mokesčių | KaunoDiena.lt

VERSLAI PRAŠO MIESTO PAGALBOS: NORI, KAD ATLEISTŲ NUO MOKESČIŲ

Nuo praėjusio šeštadienio trims savaitėms paskelbus karantiną, kuris veikiausiai bus pratęstas, Klaipėdos laisvalaikio asociacijos atstovai kreipėsi į miesto valdžią, prašydami artėjančiais metais atleisti nuo kai kurių mokesčių.

Uostamiestyje neseniai įsteigta čia veikiančių barų, sporto įstaigų bei renginių organizatorių asociacija, prie kurios jau prisijungė daugiau nei pusė šimto miesto verslų.

Laisvalaikio verslai šiemet nokautuojami jau antrą kartą. Paskelbus dar vieną karantiną, jie priversti oficialiai nutraukti veiklą trims savaitėms, tačiau realiai – nežinia kuriam laikui, o tai gali turėti labai liūdnų pasekmių.

Laisvalaikio verslų atstovai asociacijos vardu kreipėsi į Klaipėdos merą, kad kitais metais nuo karantino nukentėjusiems verslininkams būtų suteikta tam tikrų mokestinių lengvatų.

Kiti metai verslams irgi nebus lengvi, bet tai, ko prašome, nėra labai daug.

"Pokalbis su miesto vadovais buvo gana produktyvus, mes pasikalbėjome, ko reikėtų asociacijos nariams. Suvokiame, kad visų pageidavimų miestas veikiausiai negalės patenkinti. Bet, kiek supratau iš pokalbio, bus svarstoma, kuo miestas gali pagelbėti verslams",– kalbėjo asociacijos vadovas Jevgenijus Sokolovas.

Verslininkai nusiteikę, kad karantinas truks daugiau ne tris savaites.

Tad asociacijos vardu Klaipėdos miesto savivaldybės prašoma, kad 2021 m. terasos ir prekybos leidimai verslininkams būtų nemokami.

Taip pat, kai baigsis karantinas, norima, kad nemokamai būtų dalijamas dezinfekcinis skystis maitinimo ir sporto įstaigoms, prašoma kompensacijų ir už temperatūros matavimo įrangą Klaipėdoje veikiančioms įstaigoms.

Verslininkai prašo, kad 2021 m. nuo nekilnojamojo turto mokesčio būtų atleisti tie subjektai, kurie dėl karantino negalėjo vykdyti veiklos, taip pat siekiama kompensacijų už šildymą ir kitas komunalines paslaugas.

"Kiti metai verslams irgi nebus lengvi, bet tai, ko prašome, nėra labai daug. Viliamės, bent dalis punktų bus įgyvendinti. Tai teiktų vilčių pakilti nuo karantino nukentėjusiam verslui. Nesitikime atsakymo iš karto, bet norėtume, kad mūsų prašymai būtų bent jau apsvarstyti", – pridūrė J. Sokolovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Meras eilini syki pazadejo.... Graziai pasnekejo ir nuejo savais reikalais. Tuom ir baigesi sita pasaka.

Būtinai stebėsiu

tarybos balsavimą šiuo klausimu .

scx

Kai verslininkai paprašys pinigų žmonėms, kuriuos jie atleido - bus galima jiems padėti...Kol kas žinau tiktai tuos, kurių kišenių nepajėgia pripildyti niekas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS