Vėžaičius atkirto viaduko remontas | KaunoDiena.lt

VĖŽAIČIUS ATKIRTO VIADUKO REMONTAS

Klaipėdos rajono gyventojai nuo šiol nebegali naudotis tiesiogine arterija tapusiu viaduku, jungiančiu kelią tarp Vėžaičių ir Gargždų.

Klaipėdos rajono gyventojai nuo šiol nebegali naudotis tiesiogine arterija tapusiu viaduku, jungiančiu kelią tarp Vėžaičių ir Gargždų.

Eismą stabdo prasidėję kapitalinio remonto darbai, kurie turėtų būti baigti tik žiemą.

"Oficialiai darbai turi būti baigti gruodžio 30 dieną, tikimės, kad spėsime. Nors ir numatytas kapitalinis šio viaduko remontas", – aiškino darbus vykdančios įmonės "Žemaitijos keliai" projektų vadovas Linas Gintalas.

Rangovų teigimu, šis viadukas jau taip nusidėvėjo, kad nuo 2002 metų čia buvo draudžiamas sunkiasvorės technikos eismas.

"Apžiūrėjus tiltą, buvo rasta daugybė defektų. Šioje vietoje buvo leidžiama viaduku važiuoti tik iki 20 tonų sveriantiems automobiliams", – tikino L.Gintalas.

Statybininkai žada naujai pakeisti viaduko dangą, bus remontuojama konstrukcija, keičiami blokai.

"Bus keičiamos plokštės, stiprinama viaduko perdanga. Tai reikės padaryti įrengiant naujus vielos pluošto lynus. Visa konstrukcija sutvirtės" , – žadėjo specialistas.

Viadukas pastatytas tuo pat metu, kai buvo tiesiama automagistralė.

L.Gintalo teigimu, šis projektas kainuos apie 2 mln. litų.
Statybininkai žada pakeisti surūdijusius geležinius tilto turėklus. Jie bus iš stikloplasto.

"Net bus pakeisti deformaciniai pjūviai. Tai yra tos vietos, kur viadukas jungiasi su keliu. Vairuotojai turėtų pajusti kokybiškesnės dangos privalumus", – tikino specialistas.

Vietiniai kol kas nesipiktina, nors dėl uždaryto eismo viaduku priversti sukti aplinkkeliais. Šiuo metu važiuojantieji iš Vėžaičių Gargždus gali pasiekti tik pasukę autostrada ir į miestelį įsukę kitu viaduku, esančiu už Antkopčio.

Įmonės "Klaipėdos regiono keliai" direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Vytautas Gružas tikino, kad taip pat kol kas iš gyventojų negirdėjo nusiskundimų.

"Juk nesusprogdins to viaduko. Suremontuos", – juokėsi V.Gružas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS