Viešoji pirtis uostamiestyje vėl atvėrė duris: laukia lankytojų | KaunoDiena.lt

VIEŠOJI PIRTIS UOSTAMIESTYJE VĖL ATVĖRĖ DURIS: LAUKIA LANKYTOJŲ

Klaipėdos viešoji pirtis nuo vakar jau atvira lankytojams. Vyriausybės nutarimu buvo  patikslinta, kad karantino laikotarpiu tokio pobūdžio įstaigoms vis dėlto leidžiama dirbti.

Viešosios pirtys, skirtos asmenų higienos poreikiams tenkinti, valdžios manymu, turi teikti paslaugas.

Klaipėdos viešajai pirčiai vadovaujantis Algimantas Strikaitis sakė, kad toks valdžios nuomonės kaitaliojimas jį stebina.

"Dvi savaites nedirbome. Nuo lapkričio 6-osios teko užsidaryti. Penktadienį vėl pradėjome veiklą. Penktadienis – pirties diena. Prašome", – juokavo A. Strikaitis.

Skambina ir skambina, klausia, kada pradėsime dirbti.

A. Strikaičio manymu, dėl laikinai sustabdytos veiklos bent pusė klientų kažin ar sugrįš į pirtį net ir pradėjus jai veikti.

"Gali būti, kad prisidės ir emocijos. Žmonės gali pabijoti ateiti. O ir valdžios požiūris į pirtį labai jau keistas. Gal sveikatos ministras mano, kad žmonės į pirtį eina gerti? Jei negalima gerti, tada jau ji gali veikti. Keista. Vienos pirtys, į kurias žmonės eina kaitintis ir praustis, gali dirbti, o tos, kur žmonės pramogauja, jau negali. Aš suprantu, kad kiti pirtis veikiausiai nuomojo, o tai reiškia, kad išsinuomojus gali daryti ką nori. Tam ir norėta užkirsti kelią", – dėstė A. Strikaitis.

Klaipėdos viešojoje pirtyje patalpas nuomojo įmonė, kuri prekiavo alumi.

"Alaus nebus, kol galios karantinas. Bus tik užkandžių išsinešti. Mes patys alumi negalime prekiauti. Jei žmogus į pirtį atvažiuoja autobusu, gal jis nori pasėdėti, atvėsti, juk negerai iš karto bėgti į lauką", – paaiškino pirties vadovas.

A.Strikaitis tikino, kad Lietuvoje viešųjų pirčių – ne tiek jau ir daug. Tai daugiau privataus verslo reikalai.

"Mes gal net ir stambiausi esame. Kiek žinau, dar keliuose rajonuose veikia pirtys. Šiauliuose užsidarė pirtis, nors ji jau buvo privati, tik miestas skirdavo dotaciją", – kalbėjo įmonės vadovas.

Klaipėdos pirtininkai, vos išgirdę apie karantino tvarkos pasikeitimus, iš karto ėmė atakuoti Trilapio gatvėje įsikūrusios pirties telefonus.

"Skambina ir skambina, klausia, kada pradėsime dirbti", – teigė A. Strikaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tam "Juliu"

kad yra seniausiai ir Facebook "Trilapio pirtis" puslapis, ir draugų "Trilapio pirtis Group" - gal ponulis nelabai moka internetu naudotis? Ar turi tikslą išsivemt ant pirties?

Bus tų

klijentų kaip anksčiau. Marios.Tik tas k..va kovidas tegu bent kiek praeina.Dabar iš namu baisu išeit

aa

valio!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS