„Vitės bendruomenė“ šventė gimtadienį | KaunoDiena.lt

„VITĖS BENDRUOMENĖ“ ŠVENTĖ GIMTADIENĮ

Eilinis antradienio vakaras klaipėdiečiams, susibūrusiems į asociaciją „Vitės bendruomenė“, buvo šventinis. Jie susirinko kartu minėti septintąjį asociacijos įkūrimo gimtadienį ir ta proga sulaukė svarbiausių Klaipėdos žmonių dovanų.

Šios asociacijos nariai, drauge bandantys įveikti sunkumus, kartu tvarkantys aplinką ir leidžiantys laisvalaikį, keliaujantys bei rengiantys šventes ne tik saviems, bet ir visiems klaipėdiečiams, šį kartą susirinko prie bendro stalo.

Daugelis šių žmonių pažįstami jau seniai, bet yra ir tokių, kurie tapo bičiuliais įstoję į asociaciją. Malonūs pokalbiai prie bendro stalo, vaišės ir nuveiktų darbų prisiminimai – tokia buvo gimtadienio pradžia.

Bendruomenės narė Ela Andrejeva yra miesto tarybos narė. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ją įpareigojo perskaityti sveikinimą ir įteikti bendruomenei Klaipėdos vėliavą.

„Prieš septynerius metus susibūrę draugėn ir nusprendę telktis bendrų visai bendruomenei svarbių interesų atstovavimo bei gynimo tikslui, kada to reikėdavo, tapote tikru pavyzdžiu visoms Klaipėdos mieste veikiančioms bendruomenėms. Jūsų veiklos istorija tapo įkvepiančiu Klaipėdos miesto ir Jūsų bendruomenės bendravimo bei bendradarbiavimo simboliu“, – sveikinimo rašte teigė meras.

Pasveikinti Vitės bendruomenės atvyko ir uosto vadovas Algis Latakas. Kreipdamasis į bendruomenės narius jis vadino juos kaimynais, nes Klaipėdos jūrų uosto direkcija įsikūrusi Vitės kvartale, o ne viena uosto įmonė yra jo teritorijoje.

Padėkojęs už racionalų ir sveiką bendravimą A. Latakas padovanojo susirinkusiesiems tortą ir pažadėjo, kad tęs bendravimą.

Kviečiamas prie bendro stalo uosto vadovas juokavo, kad mielai pasiliktų, jei turėtų marškinėlius su asociacijos logotipu.

Gimtadienio šventėje dalyvavo bei nuoširdžius sveikinimus perdavė ir bendrovės „Klaipėdos nafta“ atstovės. Sveikinimą atsiuntė bendrovės „Krovinių terminalas“ administracija.

Tik patys artimiausi kaimynai, kurių veikla bendruomenei kėlė daugiausia rūpesčių, bendrovė KLASCO nesureagavo į kvietimą.

Kartu su šia bendruomene nuo pat asociacijos įkūrimo dienos yra ir klaipėdietis Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos klebonas Reinholdas Moras. Jis palaimino susirinkusiuosius ir smagiai bendravo visą vakarą.

Asociacija „Vitės bendruomenė“ ne kartą įrodė, kad miestas yra ne namai, o žmonės. Drauge veikdami šios bendruomenės nariai pasiekė didelių pokyčių šioje istorinėje miesto dalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Čia gal

kokie Neptūno komandos veteranai ka viena uniforma apsirenge?O kaip su kitu bendruomeniu svaikinimu iš uostu pusės? Vietoj tortu kitos ,,dovanėlės"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS