Vitės progimnazijos kieme – juodžemio kalnai: kokie pokyčiai laukia? | KaunoDiena.lt

VITĖS PROGIMNAZIJOS KIEME – JUODŽEMIO KALNAI: KOKIE POKYČIAI LAUKIA?

Vitės progimnazijos kieme verda darbas – sunkvežimiais vežamas juodžemis. Pavasarį mokyklos aplinka turėtų sužaliuoti naujais augalais, o stadione prasidės rekonstrukcijos darbai.

Vitės progimnazijos mokinukų tėvai, rytais atvežantys savo vaikus į pamokas, savaitę į kiemą įvažiuodavo saugodamiesi žemės darbų technikos. Sunkiasvorės mašinos vežė švarią žemę.

Gruodį, kai darbininkai kasė viršutinį, chromu užterštą stadiono gruntą, nukastas ir viršutinis žemės sluoksnis mokyklos kieme, arčiau gatvės.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė patikino, kad netrukus, kai tik bus tinkamos oro sąlygos, juodžemis bus išlygintas ir pasėta žolė, visa tai turi būti padaryta iki birželio 1-osios.

"Mokykla į šiuos darbus nesikiša. Kai bus sutvarkyta aplinka, imsimės jos gražinimo. Kol kas gyvename nepatogiai, bet vykstantys darbai verčia tikėtis, kad greitai turėsime kuo džiaugtis", – kalbėjo Vitės progimnazijos direktorė Renata Venckienė.

Stadione nukastas pusmetrio storio gruntas, dabar ši teritorija labiau primena archeologinių tyrimų perkasą.

Mokiniai kol kas neturi galimybės sportuoti lauke. Mokyklos vadovė pripažino, kad tenka patirti nepatogumų ir ieškoti įvairiausių išeičių. Kūno kultūros pamokos vyksta miške, prie jūros ar tiesiog mokyklos kieme. Todėl kūno kultūros pamokos planuojamos dvi iš eilės, kad užtektų laiko kelionei toliau nuo mokyklos, pajudėti gryname ore ir grįžti atgal.

Mokyklos vadovė viliasi, kad planai šių metų rudenį turėti naują, modernų stadioną taps realybe.

Statinių administravimo skyriaus vedėja D.Gerasimovienė patikino – iki šiol viskas vyko pagal planą.

"Gavome statybos leidimą, jau vizuojamos rangos darbų pirkimo sąlygos, per viešojo pirkimo konkursą bus renkamas rangovas. Tikimės rangovą turėti gegužės mėnesį ir pradėti darbus. Pagal dabar numatytas rangos darbų sąlygas, darbas turėtų trukti penkis mėnesius. Pabaigą planuojame spalį", – paaiškino D.Gerasimovienė.

Kol kas neaišku, kaip Vitės kvartalo gyventojai galės patekti į mokyklos stadioną, bet būta pažadų į naująjį aikštyną įsileisti ir vietos bendruomenės narius.

Jau girdėti kalbų, kad visų mokyklų stadionų administravimo ir valdymo imsis Sporto bazių valdymo centras. Ar ši įstaiga laikysis ankstesnio susitarimo su vietos bendruomene, nežinia.

GALERIJA

  • Vitės progimnazijos kieme – juodžemio kalnai: kokie pokyčiai laukia?
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kam reik?

Medžius iškirst visus, užasfaltuot sutrinkelizuot ir baigta. Pastatyt konteinerius. Kumetyne tik taip

Skalbimo masina "Miele"

Uostas galimai uzterse visa gyvenamaji rajona, o savivaldybe, uz tu paciu nukentejusiu pinigus, tvarko aplinka. Griuk ir juokis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS