Ypatinga padėtis uoste: karščiavo keleiviai, dezinfekuojamas keltas | KaunoDiena.lt

YPATINGA PADĖTIS UOSTE: KARŠČIAVO KELEIVIAI, DEZINFEKUOJAMAS KELTAS

Šeštadienio rytą į Klaipėdos uostą keltu atgabenti prastai pasijutę keli keleiviai, kuriuos specialios medikų brigados išgabeno į Klaipėdos universitetinę ligoninę koronaviruso tyrimams.

Keltas į Klaipėdą išplaukė iš Karlshamno uosto išvakarėse. Į keltą atvykusi lietuvių pora tarnyboms iš karto pranešė, jog jų mažamečiai vaikai prastai jaučiasi, jiems yra pakilusi temperatūra.

„Pagal nustatytas tvarkas, keleiviams buvo įduotas vokas su kajutės raktu. Jokių kontaktų šeima neturėjo. Jie kelionės metu buvo kajutėje. Visa informacija surinkta, keleiviai yra užpildę specialias sveikatos korteles“, – aiškino kompanijos DFDS atstovas Vaidas Klumbys.

A.Klumbys aiškino, jog keleiviai elgėsi itin apdairiai ir sąmoningai, turėjo visą reikalingą informaciją apie koronaviruso grėsmes.

„Du suaugę tėvai ir du mažamečiai vaikai po keltą nevaikščiojo. Pagal procedūras mes privalome izoliuoti keleivius. Jų kajutė buvo dezinfekuota. Atvykus į uostą, temperatūrą pamatavo Visuomenės sveikatos centro specialistai. Sutapimas, tačiau keltas „Athena Seaways“ po šio reiso išplaukia remontui, jis šioje linijoje nedirbs“, – tikino V.Klumbys.

Kelto įgulai nurodyta izoliuotis namuose.

Du suaugę tėvai ir du mažamečiai vaikai po keltą nevaikščiojo. Pagal procedūras mes privalome izoliuoti keleivius. Jų kajutė buvo dezinfekuota.

„Ne visa įgula galėjo turėti kontaktą. Sutapimas, tačiau ryte prastai pasijuto užsienietis su dukra. Šie keleiviai taip pat buvo išvežti į ligoninę“, – patikino V.Klumbys.

Šis laivas pastatytas 2010 metais. Jo greitis – 24 mazgai. Keleiviams įrengtos 436 vietos kajutėse bei 112 sėdimų vietų.

Įmonė DFDS informuoja klientus, jog užsisakiusieji keliones keltais iki balandžio 30 d., turės galimybę nukelti kelionės datą arba atgauti pinigus už bilietus.

Kompanijos atstovas Vaidas Klumbys tikino, jog bendrovė yra pasiruošusi valstybės sienų uždarymo scenarijui.

„DFDS nuolat ir atidžiai stebi nacionalinių ir tarptautinių sveikatos institucijų rekomendacijas dėl koronaviruso / COVID-19 prevencijos. Mes suprantame, kad dabartinė padėtis kelia susirūpinimą daugeliui žmonių. Todėl klientams, kurie užsisakė kelionę iki balandžio 30 d., likus 24 valandoms iki išvykimo, pasiūlysime galimybę pakeisti užsakymą į kredito kuponą, kurį klientai galės panaudoti ateityje. Jei klientas pageidaus, jam bus gražinami pinigai už bilietus“, – informavo V.Klumbys.

Kompanijos atstovas aiškino, jog kol kas apie kokį nors krovinių judėjimo stabdymą nėra kalbos.

„Apribojimai liestų tik fizinius asmenis. Lietuvos piliečiai, deklaravę gyvenamąją vietą Lietuvoje, negalės išvykti iš šalies į Vokietiją ir Švediją keltais. Tačiau išvykti iš Lietuvos galės tie, kurie yra deklaravę gyvenamąją vietą užsienyje. Tai reiškia, jog tie, kurie dirba ir gyvena Norvegijoje, Vokietijoje, Švedijoje ar kitoje šalyje, keltais išvykti galės. Išimtys taikomos ir užsieniečiams, jie išvykti galės“, – aiškino V.Klumbys.

Pasak V.Klumbio, vežėjams, kurie vykdo tarptautinius krovinių ir prekių pervežimus, apribojimų nebus.

„Nors mes transporto vairuotojus traktuojame kaip keleivius, bet iš esmės jie vykdo tarptautinės prekybos įsipareigojimus. Prekės turi cirkuliuoti“, – aiškino V.Klumbys.

Kompanijos atstovas pripažino, jog įsigaliojus griežtiems draudimams keltai maršrutais kursuos pustuščiai.

Sunkių būklių nėra

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis tikino, jog keleivių, atvežtų iš kelto, būklė nėra kažkuo ypatinga.

Jei guldysime po vieną, miesto neužteks. Palatoje buvo trise, bet jie buvo su apsauga, išdėstyti daugiau nei dviejų metrų atstumu.

„Sunkių būklių nėra, kam reikia, tiems paimti tyrimai. Atsakymus turėtume gauti apie vidurnaktį“, – aiškino V.Janušonis.

Pasklidus informacijai, jog kartu su 21 metų kretingiškiu, kuriam nustatytas koronavirusas, toje pačioje palatoje tyrimų atsakymų laukė dar du žmonės, V.Janušonis aiškino šių aplinkybių nedramatizuojantis.

„Aišku, jog  po kelis palatose talpinami. Šis pilietis, kuris itin baiminasi dėl situacijos, ligoninėje išbuvo gal valandą. Naktis visi praleidžia ir nėra ko skųstis. Atvykusieji yra stebimi. Jei guldysime po vieną, miesto neužteks. Palatoje buvo trise, bet jie buvo su apsauga, išdėstyti daugiau nei dviejų metrų atstumu“, – tikino V.Janušonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Inga

Klaipėda sugeba tik džiazo festivalius ruošti sponsoriaujant Grigeo. Kaip galima į vieną palatą patalpinti 3-is ligonius, kada vienam iš jų jau nustatytas užkratas, o kitiems dar vyksta tyrimas. Bėgčiau laukais iš tokios palatos ir iš tokios ligoninės. Čia baudžiamoji atsakomybė jau gula ant ligoninės ir savivaldybės pečių už netinkamą pasiruošimą pandemijai.

Keleivis

Plaukiau tuo keltu. Niekam nebuvo duota jokia plati informacija. I kelta visi buvome ileidinejami kartu. Kelte veike barai, restoranai. Atplaukus keltui, visi laukemia pora valandu restoranuose. Balti zmogeliukai tikrino temeperatura atplaukus keltui, pries pat isleidziant, taip klaidindama zmones. Temperatura reikejo tikrint pries atplaukiant. Nebuvo užtikrintas keleiviu saugumas.

Ji

Tai ponia pensininke kai tokia sazininga gali pavaduoti nesazinigus medikus ir pinigiuku prisidurs prie pensijos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS