Žada atrakinti požeminius konteinerius | KaunoDiena.lt

ŽADA ATRAKINTI POŽEMINIUS KONTEINERIUS

Uostamiestyje netrukus pradės veikti kelios dešimtys požeminių atliekų konteinerių.

Debreceno gatvės gyventoja stebėjosi, kad aplinkinių namų gyventojai požeminių konteinerių teritoriją pavertė sąvartynu.

"Ar būtų įmanoma šiuos neveikiančius konteinerius pažymėti nors kažkokiu ženklu, perspėti gyventojus, jog čia šiukšlių mesti negalima? Šiukšlių krūva didėja, smarvė taip pat. Paukščiai atliekas drasko ir teršia visu spinduliu. Klausimas – kas pasirūpins niekieno šiukšlėmis?" – skunde savivaldybei rašė gyventoja Liveta.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Renata Chockevičienė patikino, kad tokias vietas tenka tvarkyti už papildomas lėšas.

"Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro prašoma sutvarkyti tokias aikšteles. Gyventojai neturėtų taip elgtis, visas šiukšles teks išvežti. Kiekvienu atveju sprendžiame klausimą, tikrai šių šiukšlynų nepaliekame. Tai yra nelegaliai paliktos atliekos", – patikino specialistė.

Patys miestiečiai ne pirmą kartą pastebi, kad daugiabučių gyventojai, nesulaukę, kada bus atverti naujieji konteineriai, šiukšles pradeda pilti tiesiog kieme.

"Gyventojai bus papildomai informuoti, kada ir kokiuose taškuose pradės veikti požeminiai konteineriai. KRATC mus informavo, kad šios savaitės pabaigoje arba kitos pradžioje pradės veikti 24 požeminiai konteineriai. Rangovas turi perduoti šias aikšteles KRATC. Dar 24 aikštelės bus pradėtos eksploatuoti mėnesio gale. Tačiau būtina pabrėžti, kad kol kas konteineriais negalima naudotis", – akcentavo R.Chockevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Valio

Šiemet bus atidaryti šiumečiu sanitariniu zonu neatitinkantys Šiukšliu konteineriai:) Kaip sapne.

Klp

Klaipeda- geriausias neūkiškumo pavyzdys. Visur betvarkė- kur tik bepazvelgsi. Reikia kuo greičiau vyti lauk tuos dykaduonius is savivaldybės.Dar šitaip nėra buvę,kad viskas daroma, kad tik apsunkintų žmonėms gyvenimą.Nei vieno protingai ir iki galo užbaigto projekto! Kai kurios gatvės jau tiesiog nebepravažiuojamos tapo dėl sunkiasvorių mašinų sugadinto asfalto, bet iš savivaldybės jokios reakcijos- matomai niekas nepakelia užpakalio iš kabineto ir nepasidairo kas dedasi mieste.Ir kada baigsis miestiečių kantrybė?

Nustebusi

Kaip gyventojams teks kęsti triukšmą bei smarve kuriems tiesiog po langais paststyti!!! Vėjui esant stipresniam skraidys po langais, iš kiemo išvažiavimas ir įvažiavimas probleminis o kai šiukšles dar vesti atvyks!!!! Kamščiai bus sankryžoje!!! Šaunuoliai už tokius projektus-tiesiog po langais!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS