Žaidimas tęsiasi: „Baltijos“ griuvėsiai – ir toliau nepajudinami | KaunoDiena.lt

ŽAIDIMAS TĘSIASI: „BALTIJOS“ GRIUVĖSIAI – IR TOLIAU NEPAJUDINAMI

Trisdešimt metų miesto centre stūksanti Klaipėdos gėda – sudegusio kino teatro „Baltija“ griuvėsiai – ir toliau nepajudinami.

Teigiama, kad pastato savininkai savivaldybės nurodymų nevykdo.

Neoficialiais duomenimis, griuvenos likučius šeimininkai planuoja nuversti, o kol tai įvyks, miesto administracija statinį ketina vėl įtraukti į Apleistų pastatų sąrašą.

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius dar vasarą dienraščiui teigė, jog iki rudens buvusio kino teatro savininkai buvo įpareigoti užsakyti esamo pastato išlikusių konstrukcijų techninės būklės ekspertizę.

Bet, panašu, kad taip neatsitiko, nes G. Pocius patikino, jog statinio įpareigojimai nevykdomi.

Vyksta toks „katės-pelės“ žaidimas.

„Kol kas viskas laukimo stadijoje, bet turbūt su tais savininkais kitaip ir nebus. Vyksta toks „katės-pelės“ žaidimas. Dabar, manyčiau, tas statinys vėl atsidurs Apleistų pastatų sąraše, kurį teiksime tarybai tvirtinti veikiausiai kitą mėnesį. Ir savininkus, panašu, teks bausti už reikalavimų nevykdymą. Perduosime medžiagą Viešosios tvarkos skyriui, kad išrašytų baudą. Aišku, ta bauda bus juokinga, bet kažkas vis tiek bus. Pagal mūsų turimą informaciją savininkai kitais metais yra nusiteikę statinį griauti. Tokia yra naujiena“, – teigė G. Pocius.

Statinio savininkė ir anksčiau kalbinama nebuvo likusi daugžodžiauti, o šią savaitę mobiliuoju telefonu neatsiliepė.

Susisiekus su įmone, per atstovę žurnalistams „Baltijos“ valdytoja pasiūlė pateikti klausimus raštu.

Tačiau į ketvirtadienį išsiųstus klausimus atsakymo taip pat nesulaukta.

Anot G. Pociaus, pasirinkimų „Baltijos“ savininkai turi bent kelis: pradėti pastato rekonstravimo darbus pagal projektą, remontuoti arba nugriauti.

Savivaldybė ne vienerius metus ieško teisinių būdų, kaip priversti „Baltijos“ savininkus pradėti tvarkytis.

Dar valdant anos kadencijos tarybai, savivaldybė kreipėsi į Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT), prašydama pradėti žemės sklypo nuomos sutarties nutraukimą.

„Klaipėdą“ dar pavasarį NŽT informavo, kad savivaldybei pranešta, jog tarnyba negali nutraukti žemės nuomos sutarties su buvusio kino teatro savininkais, nes ant tos žemės yra pastatas.

NŽT atstovų teigimu, jei žemės nuomininkas ant žemės turi pastatą ir leidimą jį rekonstruoti, joks teisės aktas neleidžia sutarties nutraukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

>Reikia

Taigi o kur miesto viešosios tvarkos skyrius? Kai mašina ne ten sustojusia pagaut tai atsiranda momentaliai o čia kad bent ka Alio! Gal pasijudintumėt ne tik i eilinio klaipediečio puse?

Reikia noro

Kiek kartų rašiau: -komentatoriai galėtų nueiti prie pastato ir iškviesti spec tarnybas "pastatas griūva, trupa tinkas ir krenta plytos, kelia pavojų žmonių gyvybei ir sveikatai, turtui". Tegu aiškinasi, bus iškviesti statybų ir pastatų ekspertai kurie įvertins manau tinkamai - skubiai pašalinti grėsmes, nugriauti, ir išrašyti sąskaita už atliktus darbus.

Tai

Yra ir daugiau objektų miesto centrinėje gatvėje gal netokių baisių, bet taip pat nepuošiančių miesto. Čia apie Manto 41. Dar anais laikais ten buvusi ,,Baltijos" viešbutį uždarė remontui, ir iki šiol ,,remontuoja".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS