Žiemos uostas: kilo klausimų dėl architekto interesų | KaunoDiena.lt

ŽIEMOS UOSTAS: KILO KLAUSIMŲ DĖL ARCHITEKTO INTERESŲ

Klaipėdietis architektas uosto krovos kompanijai KLASCO siūlė pirkti jam priklausantį pastatą šalia įmonės teritorijos. Tačiau uostininkams atsisakius, vyras bando vystyti dar vieną idėją ir dabar siekia, kad istorinis Žiemos uostas, kuriame veiklą vykdo jo verslo pasiūlymą atmetusi kompanija, būtų atiduotas miestiečių reikmėms. 

Atsakymų nebus

Dienraščiui „Klaipėda“ rengiant straipsnį apie su jūros uostu susijusių teritorijų perspektyvas, dar praėjusią savaitę žinomam miesto architektui Romui Gailiui buvo išsiųsti klausimai dėl Žiemos uosto.

Buvo teiraujamasi jo nuomonės dėl Žiemos uosto panaikinimo būtinybės, sutarties nutraukimo su čia veikiančia KLASCO galimomis pasekmėmis, pasiteirauta, koks yra paties architekto šios teritorijos ateities vizijos matymas.

Tačiau nesulaukus atsakymų paaiškėjo, kad jų ir nebus, nes R.Gailius atsakyti į klausimus kažkodėl nenori.

Taip jis pats vakar teigė žurnalistei.

Aš, kaip kaimynas, supažindinau savo kaimynus su savo planais.

Pastato įmonei nereikia

Pasiteiravus, ar tiesa, kad jis siūlė KLASCO pirkti jam priklausantį pastatą šalia kompanijos teritorijos, architektas iš pradžių tai neigė, paskui pripažino, kad toks pokalbis vis dėlto buvo.

„Jie yra mano kaimynai, yra darytos architektų vizijos. Iš aš, kaip kaimynas, supažindinau savo kaimynus su savo planais. Jiems buvo labai įdomu, jiems patiko. Jie man sakė, kad nori pagalvoti“, – dienraščiui vakar kalbėjo R.Gailius.

KLASCO generalinis direktorius Vytautas Štumbergas neslėpė, kad dar tada, kai kompanijai vadovavo Audrius Pauža, R.Gailius išties pateikė siūlymą dėl to pastato ir netgi surengė prezentaciją.

Tačiau panašu, kad architekto idėjos uostininkų nesudomino.

„Mums šitas pastatas iš principo nereikalingas. Bet kai ponas R.Gailius pradėjo rodyti iniciatyvas dėl Žiemos uosto, paprašiau savo kolegų, kad surastų man aną prezentaciją ir galėčiau pasižiūrėti dar kartą, ką jis ten siūlė. Tačiau tas statinys mūsų kompanijai tikrai nereikalingas“, – pabrėžė V.Štumbergas.

Dar viena idėja

Šiandien Jūrinės kultūros koordinacinė taryba svarstys klausimą dėl Žiemos uosto – istorinės Vitės kvartalo dalies perdavimo miestiečių reikmėms. 

Šį klausimą irgi iškėlė architektas R.Gailius. Jei Žiemos uostas būtų išbrauktas iš uosto teritorijos ir perduotas miestiečių reikmėms, tikėtina, kad tai pakeltų aplinkui esančio nekilnojamojo turto kainą. Tame tarpe – R.Gailiaus pastato. Architekto pasiūlymui pritarė kelios visuomeninės organizacijos. 

„Žiemos uostas galėtų tapti unikalia žmonių susibūrimo ir masinių renginių vieta, mažojo ir burinio laivyno marina, puošiančia miesto centrą ir suteikiančia miestui išskirtinio jūrinio identiteto“, – teigiama kreipimesi.

Šiuo metu Žiemos uostas yra valstybės teritorija, kuri išnuomota būtent KLASCO. Teoriškai, jei būtų nutraukta nuomos sutartis su bendrove ir Žiemos uosto teritorija veikiausiai būtų perduota Klaipėdos savivaldybei. 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

To zz

O turi įrodymų ar tik taip sugalvojai kažkieno paskatintas skatinamaisiais?

Zz

Kiek Klasco kainavo šis nerišlus užsakomasis straipsnis ?

to to Nearchitektui Mailiui

o nieko tokio kad straipsnis apie nieką, tikslais pasvarstymai air abejonės, gandai.. .. citatos "atsakyti į klausimus kažkodėl nenori.", "Tačiau panašu" .."Teoriškai, jei būtų nutraukta..."
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS