Klaipėdos žolynuose plušės šienpjoviai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS ŽOLYNUOSE PLUŠĖS ŠIENPJOVIAI

Miesto želdinių prižiūrėtojai rengiasi šienavimo sezono pradžiai. Šiemet jis prasidės anksčiau nei pernai.

Prižiūrėtojų tikinimu, miesto valdžia jau turėtų pagalvoti ir apie vejų atnaujinimą, nes jų būklė vis prastėja.

Pasak įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktoriaus Gedimino Valašino, pjauti žolę veikiausiai reikės pradėti šią savaitę – laukiama savivaldybės nurodymo.

„Orai šilti, viskas greitai sužaliavo ir pradėjo augti. Šiemet šienauti pradėsime savaite anksčiau nei pernai. Pernai pavasaris buvo šaltas ir trumpas. Žolė taip greitai neaugo. Pirmą kartą šienavome veją aplink karių kapines prieš gegužės 9-osios minėjimą“, – tvirtino vadovas.

Šiemet ketinama pirmiausia žolę pjauti matomiausiose miesto vietose: Atgimimo, Lietuvininkų aikštėse, kitose erdvėse.

G.Valašinas pabrėžė, kad svarbu žolę nušienauti, kol nepradeda žydėti pienės, o jos jau po truputį ima skleisti savo žiedus. Peržydėjusios pienės skleidžia savo sėklas ir taip teršia žaliuosius plotus.

„Kai kurie žmonės piktinasi, kad stengiamės viską nušienauti prieš pienių žydėjimą. Aiškina, kad šie augalai jiems labai patinka. Tačiau pienės gadina veją. Jei žmonės nori grožėtis šių augalų žiedais, tai tegul važiuoja į kaimą. Klaipėda yra miestas, kuriame turi būti atitinkama želdinių priežiūra“, – teigė vadovas.

Anot direktoriaus, pienes laiku būtina nušienauti ir dėl to, kad žmonėms nekiltų alerginių reakcijų.

G.Valašino teigimu, Klaipėdoje yra vietų, kur augalams leidžiama augti. Viena iš jų – Poilsio parkas.

Direktorius tvirtino, kad miesto vejas jau reikėtų atnaujinti. Paskutinį kartą tai daryta prieš daugiau nei 20 metų.

„Miesto vejos nėra nuolat laistomos. Vasarą jas išdegina saulė. Per šventes ištrypiamos, kenkia ir piktžolės. Ypač reikėtų atnaujinti Danės skvero vejas. Tačiau kitiems žmonėms gražu ir paprasta žolė“, – pasakojo vadovas.

Anot G.Valašino, atnaujinti veją nėra taip paprasta. Reikia išrauti senąją, paruošti žemę ir tada sodinti naują. Vejos atnaujinimo įkainis siekia apie 10 litų už kvadratinį metrą. Miesto žolynų plotas yra apie 10 tūkst. kvadratinių metrų.

„Mums dar toli iki tokių pievelių, kokios yra Anglijoje. Jos laistomos, žalios, gražios. Miela ir malonu ant jų sėdėti“, – palygino direktorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipėdskas

Bla bla bla ! Eilinė varkė iš tolo ruošiama ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS