Žvejybos mėgėjai šokiruoti: prie Žardės tvenkinio – žuvų likučiai | KaunoDiena.lt

ŽVEJYBOS MĖGĖJAI ŠOKIRUOTI: PRIE ŽARDĖS TVENKINIO – ŽUVŲ LIKUČIAI

Žvejybos mėgėjai šokiruoti – kažkas prie gausiai miestiečių lankomo Žardės tvenkinio išvertė krūvą žuvų skrodenos. Jau po dienos rekreaciniame kampelyje ėmė dvokti, o pakrantę užplūdo paukščiai, kurie žuvų galvas ėmė tąsyti po visą pievą.

Socialiniame tinkle paviešinta situacija privertė sunerimti dalį žvejų. Tačiau tokiu nežinia kieno poelgiu piktinosi tik tie, kurie suvokia, kas yra žvejybos kultūra.

Atsirado ir tų, kurie puolė aiškinti, kad užfiksuota situacija – nieko tokio, žuvų gabalus esą netrukus sules paukščiai ir krante nieko neliks.

Žvejai piktinosi ir tuo, kad piktavaliui žvejui tikrai nederėjo lupti tokį kiekį žuvų iš nedidelio ir skurdaus tvenkinio.

Po dienos ten ne tik smarvė bus, bet ir žiurkės lakstys.

Be atrankos visas pagautas žuvis skrodžiančius veikėjus padoresni žvejai vadina mėsininkais.

"Trūksta žodžių. Po dienos ten ne tik smarvė bus, bet ir žiurkės lakstys. Atidžiai žiūrėjau nufilmuotą vaizdą ir spėju, kad žuvis kažkas valė namuose, jos išpjaustytos taip, kad likę nugarkauliai ir uodegos. Vadinasi, filė išpjovė, o kas liko – išmetė. O kodėl čia metė, jau kitas klausimas", – nuomonę išsakė Tomas Navalinskas, Klaipėdos rajono žvejų asociacijos valdybos narys.

Vyras spėja, kad kažkas nusprendė pamaitinti paukščius, o gal ir kates.

Tomas Navalinskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Žmonės iki šiol nesupranta, kad taip elgtis nedera. Vis dar yra tokių bobučių, kurios kiemuose šeria kačiukus. Nors tai ir organika, bet tai yra greitai gendančios šiukšlės. Aplink šią vietą mikliai gali įsiveisti žiurkių kolonija. Pavyzdžiui, Anglijoje tokie dalykai yra griežtai baudžiami, draudžiama net liesti vandenį, nes ten itin paplitusi žiurkių ir kitų graužikų platinama liga", – pasakojo T.Navalinskas.

Žvejybos taisyklės numato baudas už šiukšlinimą žvejybos vietoje. Žardės tvenkinys yra miesto teritorija, čia taip pat galioja švaros ir tvarkos taisyklės.

"Jei aš pro automobilio langą išmesčiau obuolio graužtuką, turbūt gaučiau baudą už šiukšlinimą, nors tai organinė ir irstanti medžiaga. O štai kažkam atrodo, kad žuvų liekanų išvertimas šalia vandens yra nieko tokio. Esu ne kartą susidūręs su tokiais piliečiais, tai dažniausiai yra sovietinio auklėjimo ir vyresnio amžiaus piliečiai. Tvenkinys sutvarkytas, žolė nupjauta, o kažkas krūvą smarvės paliko", – šiurpo T.Navalinskas.

Žvejai kėlė versiją, kad ant kranto galėjo būti išmestos ešerių skrodenos, kiti spėjo, jog tai parduotuvėje pirktų jūrinių žuvų liekanos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Klaipediete

Kaip kokiais sovietmečio laikais. Ši. a sau polangais ir lipa per tą mėšlą. Gėda lietuvaičiai! Juk dedatės esantys kultūringi, o elgsena kai kokiu nesveikų! Kur Jūsų kultūra jei savo kieme teršiat?!

Vadimas

Nebegerkit

pUTIN XUILO

Tai padarė koks nors okupantas arba okupanto palikuonis. KLAIPĖDIETI AR JAU PRABALSAVAI UŽ TAI, KAD BŪTŲ NUVERSTI PAMINKLAI SOVIETAMS OKUPANTAMS. NEDELSK.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS