Žygeiviai suspės į mitingą | KaunoDiena.lt

ŽYGEIVIAI SUSPĖS Į MITINGĄ

Iš Klaipėdos į Vilnių pėsčiomis išžygiavę streikuojantys mokytojai ir juos palaikantys moksleiviai pademonstravo išskirtinę ištvermę ir, panašu, jog šiandien dalyvaus mokytojų mitinge V. Kudirkos aikštėje Vilniuje.

Rugsėjo 29-osios rytą, kai dalis mokytojų Lietuvoje paskelbė visuotinį streiką, kai kurie jų kolegos iš Klaipėdos ir kitų miestų protestuodami išžygiavo į Vilnių.

Klaipėdiečiams šis piligriminis kelias, kaip jį pavadino viena šio žygio iniciatorių Klaipėdos Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė, buvo pats ilgiausias, juolab žygeiviai negalėjo eiti šalia greitkelių, tad einant aplinkkeliais jų maršrutas dar pailgėjo.

Kai buvo paskelbta, kad mokytojų mitingas iš spalio 16 d. atkeltas į spalio 12-ąją, žygeiviams teko spartinti žingsnį ir per dieną nueiti ne po 30, kaip planuota, o po 40 km.

Vakar rytą jie paliko Elektrėnus ir žygiavo link Vievio, paskui – iki Grigiškių.

Priešpaskutinę dieną nužygiuota buvo 352 km, kelyje praleista 91 valanda, nueiti 438 886 žingsniai.

„Keliai, kaip ir gyvenimas – vingiuoti. Bet šiandien numatomos dar ir įkalnės bei nuokalnės. Šis kelias – tai simbolis. Kitaip tariant, atspindys realybės“, – tokį įrašą vakar rytą feisbuko paskyroje „Streiko kelias“ paliko žygeiviai.

„Mūsų yra apie 40 žmonių, žygeivių skaičius nuolat kinta, vieni po dienos žygio supranta, kad toliau nebegalės eiti, kiti – atvirkščiai, ryžtasi žygiuoti toliau. Žmonės „pasimatuoja“ kelią ir savo fizines galimybes. Mūsų komanda labai šauni, dabar svarbu nepraeiti V. Kudirkos aikštės tokiais tempais žygiuojant“, – juokavo L. Bručkienė, kuri viena iš keturių žygeivių, nuėjusi visą kelią be pertrūkių pėsčiomis nuo Klaipėdos iki Vilniaus.

Šiandien 16 valandą kartu su kitais protestuotojais žygeiviai dalyvaus mokytojų mitinge V. Kudirkos aikštėje Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Rolandas

Vietoje to, kad streikuoti Vilniuje bereikalingai praleistos dienos Kelyje. Valdžiai Tokie streikuotojai- Pats Tas...

nuomonė

Klounai,o ne mokytojai.

nejuokinkit

O tai jūs tikit,kad ta ėjo visą kelią pėsčia,nekas netiki,netiki net jos kolegės...paeina po galiuką ir tiek...kas ji maratonininkė,sportininkė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS